Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Gól i vítězství nesladké. Dočkal hlavně litoval, že zranil spoluhráče ze Sparty Štetinu

I jasná výhra dokáže pořádně zhořknout. Reprezentační kapitán Bořek Dočkal sice jedním gólem pomohl českým fotbalistům k vítězství 3:1 v úvodním utkání Ligy národů na Slovensku, radost z toho však měl pramalou. Při jednom ze soubojů totiž velmi pravděpodobně způsobil vážné zranění domácímu stoperovi a spoluhráči ze Sparty Lukáši Štetinovi.

Bořek Dočkal skóroval v utkání se Slovenskem
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Mám z toho špatný pocit a strašně mě to mrzí. Myslím, že to byla víc nešťastná náhoda než cokoliv jiného. Štěťa je chlap jak hora a určitě v každém zápase podstoupí sto daleko tvrdších soubojů, než byl tenhle," řekl Dočkal k souboji, po kterém musel slovenský stoper už v 32. minutě střídat.

Dočkal do Štetiny vrazil ve chvíli, kdy urostlý obránce hrál míč a podle českého trenéra slovenské reprezentace Pavla Hapala to vypadá na vážné zranění kolena. "Můj kontakt přišel v nevhodnou dobu. Ve chvíli, kdy stál na jedné noze a odkopával. Nejspíš došlo k rotaci stojné nohy a koleno asi bude poškozené," přidal Dočkal.

Vážná ztráta pro Spartu

Pokud by se prognózy potvrdily, přišla by Sparta, kterou kromě domácí soutěže čeká také účast ve skupině Evropské ligy, o člena základní sestavy. "Teď to pro mě není o výsledku, nebo o tom, jak jsme hráli. Z toho, co se stalo, jsem nešťastnej. Věřím, že se na vyšetření ukáže, že to není tak vážné, jak to vypadá. Mrzí mě to a je mi to líto," prohlásil Dočkal.

Zranění spoluhráče mu zastínilo jinak povedený večer českého týmu, ke kterému záložník Sparty přispěl gólem z penalty. Reprezentaci nerozhodily ani komplikace po dvou pozitivních testech na koronavirus, kvůli kterým hrozilo, že se hrát nebude.

"Není to o nervozitě, je to o spoustě vedlejších věcí, které narušují přípravu a rozptylují před zápasem," uvedl Dočkal. "Neprobíhalo to tak, jak jsme zvyklí, ale poslední tři hodiny před zápasem už bylo jasno a věděli jsme, že se bude hrát, takže jsme měli dost času se zkoncentrovat," dodal.

V Bratislavě Češi nakonec sice nastoupili, ale kvůli obavám z dalšího šíření nákazy covid-19 v týmu byl sraz národního týmu ukončen a pondělní zápas se Skotskem se neuskuteční. Vedení Fotbalové asociace ČR se bude snažit, aby duel neskončil kontumací.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články