Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Ghanskému gólmanovi byl na MS 2006 nabídnut úplatek za výhru Čechů

Lagos - Bývalý ghanský fotbalový reprezentant Richard Kingson prohlásil, že mu před utkáním s Českou republikou na mistrovství světa 2006 kdosi nabídl 300 tisíc dolarů (dnes 5,7 milionu korun) za to, že zařídí, aby Češi vyhráli 2:0. Gólman však nabídku odmítl a 2:0 vyhráli Ghaňané, kteří pak prošli do osmifinále turnaje, zatímco Češi vypadli ve skupině.

Richard Kingson
zdroj: Flash Press autor: GUY JEFFROY

"Měli jsme hrát s Českem, tehdy druhým týmem světa. Jeden Ghaňan mě zavedl k lidem, kteří mi nabídli úplatek. Mohl jsem si polepšit o 300 tisíc dolarů, zatímco prémii za vítězství v tom utkání jsem měl jen 3 000 dolarů," prohlásil Kingson podle serveru ESPN během vysílání náboženské televize Emmanuel TV z kostela v Nigérii.

Přiznal, že sám tehdy nevěděl, co si počít. "Byl jsem zmatený a nevěděl jsem, jak se mám rozhodnout. Zavolal jsem své ženě, která mi řekla, že mě nemiluje pro peníze, takže nemám podlehnout pokušení a ztratit svou důstojnost," dodal Kingson, který poté nabídku odmítl a svým výkonem přispěl ke ghanskému vítězství. Góly tehdy zařídili Sulley Muntari a Asamoah Gyan.

Kingson neřekl, kdo mu peníze nabídl. Vedení Fotbalové asociace ČR odmítlo, že by s údajným úplatkem měl český fotbal co do činění. "Vyjádření jsou tak absurdní a nevěrohodná, že je musíme pochopitelně důrazně odmítnout. Pan Kingson by si měl uvědomit, že za výroky, které nelze věrohodně doložit, mu mohou hrozit právní důsledky," řekl tiskový mluvčí FAČR Jaroslav Kolář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články