Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ghana nevyužila početní výhody a remizovala s Australany 1:1

Rustenburg (JAR) - Fotbalisté Ghany nezužitkovali početní výhodu a remizovali ve svém druhém zápase na mistrovství světa s Austrálií 1:1. Australané totiž dnes dohrávali stejně jako v prvním utkání s Německem v deseti. Ve 24. minutě byl vyloučen Harry Kewell za ruku v pokutovém území, po níž proměnil svou druhou penaltu na turnaji Asamoah Gyan. Čtvrtý bod za remízu tak posunul ghanské fotbalisty do čela skupiny D. Informace najdete také na serveru msfotbal.cz.

Harry Kewell, spoluhráč Milana Baroše z Galatasaraye Istanbul, který se objevil v národním dresu po dlouhém zranění, se stal smutným hrdinou. Jedenatřicetiletý ofenzivní univerzál Kewell se za hru rukou v pokutovém území stal po Timu Cahillovi druhou australskou vyloučenou hvězdou na turnaji. Zápas přitom začal lépe pro australské fotbalisty. V jedenácté minutě Brescianův trestný kop vyrazil ghanský brankář Kingson nejistým zákrokem pouze před sebe a záložník Holman míč bez problémů dorazil do sítě. Kingson se tak stal dalším brankářem na šampionátu, který v konfrontaci s nevyzpytatelným míčem Jabulani hrubě chyboval.

Reportáž ze zápasu Ghana - Austrálie sledujte zde.

Radost z vedení však Australanům vydržela jen třináct minut. Stoper Jonathan Mensah, který v obraně nahradil zraněného jmenovce Johna, nastřelil v pokutovém území Kewellovu ruku a italský rozhodčí Rosetti vedle červené karty nařídil i pokutový kop. Ten podobně jako proti Srbsku bezpečně proměnil útočník Gyan a s dvěma brankami se dotáhl v tabulce střelců na druhého Forlána z Uruguaye.

Očekávaný tlak favorizované Ghany se však nekonal ani v druhém poločase. Oslabení Australané dobře bránili a největší šanci druhé pětačtyřicetiminutovky měli paradoxně Australané. V 72. minutě se dostal tváří v tvář brankáři krajní obránce Wilkshire, ale Kingson pohotovým vyběhnutím napravil svou chybu z úvodu utkání. Ghana měla dvě příležitosti až v nastaveném čase. Hlavička Jonathana Mensaha však mířila nad a ránu střídajícího Owusu-Abeyieho vyrazil australský gólman Schwarzer na roh.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články