Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Gebre Selassie: Jaro bylo náročné, proti Maltě se budu znovu dostávat do tempa

Kranzach (Rakousko) – Obránce Theodor Gebre Selassie si prošel náročným jarem, kdy do posledních herních minut pomáhal zachraňovat německé Brémy. To se nakonec povedlo, a Gebre Selassie si nakonec vysloužil i pozvánku na ME. Proti Maltě se v přípravném utkání bude chtít především rozehrát.

Theodor Gebre Selassie
zdroj: ČTK autor: Šváb David

"Bylo to velmi stresující období. Zachránili jsme se doslova v posledních minutách," řekl Gebre Selassie. Brémy potřebovaly v posledním kole porazit Frankfurt, aby se vyhnuly baráži, a to se jim povedlo gólem v 88. minutě. "Nakonec jsme to zvládli, takže velká úleva. Když jsme to proti Frankfurtu zlomili, byla to obrovská euforie," dodal.

Neobává se, že by psychické vypětí posledních týdnů mělo mít vliv na jeho výkony v reprezentaci. "Psychicky bych byl v pytli, kdybychom to nezvládli. Ale když se končí vítězně, je to něco úplně jiného. Tyhle zápasy navíc asi dají hráči do budoucna více, obouchá ho to. K tomu jsem měl týden na to si od fotbalu ulevit a psychicky si odpočinout," řekl.

Už v pátek čeká tým první přípravný zápas s Maltou, tedy se soupeřem, kterému dal Gebre Selassie svůj jediný reprezentační gól. "Vím, že jsme tehdy vyhráli, ale nějaké zvláštní vzpomínky na to utkání nemám," uvedl. "Tohle pro mě bude první zápas po 14 dnech, takže to bude hlavně o tom dostat se zpět do zápasového rytmu," řekl.

Zároveň tím začne svůj boj s Pavlem Kadeřábkem o post pravého beka, přičemž v kvalifikaci dostával přednost obránce Hoffenheimu. "Pavel zahrál super kvalifikaci a je na trenérovi, co zvolí. Třeba trenérovi v některých věcech nevyhovuji do sestavy a jiný hráč ano. Trenér je odpovědný za výsledky a má právo se tak rozhodnout," prohlásil Gebre Selassie.

Bude ale dělat vše pro to, aby se do sestavy probojoval. "Lhal bych, kdybych říkal, že mi je jedno, že nehraju. Beru to ale tak, jak to je, patří to k profesionálnímu fotbalu. Nemůže hrát 23 hráčů. Nemohl jsem si myslet, že budu v reprezentaci hrát 15 let stabilně a nebudu mít konkurenci," řekl hráč s 33 reprezentačními starty.

Umí si představit i variantu, že by se posunul do zálohy a hrál by spolu s Kadeřábkem na pravém kraji. "Dokonce mě to v záloze baví více. Jsem tam více ve hře, mám větší volnost a mohu se dostávat do zajímavějších prostorů. Obránce je složitější pozice. Ale jak říkám, je to na trenérovi a i v záloze je hodně kvalitních hráčů," dodal odchovanec Jihlavy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články