Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Gebre Selassie asistoval, ale Werder prohrál. Dortmund stále vede. Leverkusen odvolal trenéra

Bayern Leverkusen odvolal po podzimní části kouče Heika Herlicha, nezachránila ho ani výhra nad Herthou.Theodor Gebre Selassie přihrál na gól, jeho Werder Brémy s Jiřím Pavlenkou v bráně ale prohrál v Lipsku 3:2. Vedoucí Borussia Dortmund ve své domácí aréně přehrála Borussii Mönchengladbach 2:1 a napravila prohru z předcházejícího kola, jež pro ni byla první v bundesligové sezoně. Leverkusen porazil 3:1 Herthu Berlín, za niž odehrál 75 minut Vladimír Darida. Ondřej Petrák se marně snažil odvrátit domácí prohru Norimberku 0:1 s Freiburgem. Bayern Mnichov zvítězil 3:0 ve Frankfurtu a přezimuje na druhém místě tabulky o šest bodů za vedoucím Dortmundem. Hoffenheim opět remizoval.

Souboj střelců: Záložník Kramer nedokázal zblokovat střelu dortmundského mladíčka Sancha. Vzápětí se však sám prosadil.
zdroj: ČT4 autor: EIBNER/Mario Hommes

Hoffenheim se stal adventovým remízovým králem, svorně se rozešel se svým sokem už pošesté. Tentokrát hrál doma s Mohučí 1:1. Pavel Kadeřábek nastoupil až v 73. minutě.

Wolfsburg vyhrál v Ausburgu gólem záložníka Yannicka Gerhardta 3:2. Hosté zápas rozsekli v 89. minutě. Wolfsburg z posledních šesti zápasů vytěžil 16 bodů a vyhřívá se na pátém místě zajišťujícím Evropskou ligu. 

Favorizovaní hosté do utkání vstoupili s jasnou převahou a do půle vedli 2:0. Domácí, v jejichž kádru zůstal na lavičce Jan Morávek, dokázali v prvních 15 minutách druhého dějství vyrovnat brankami Raniho Khediry a střídajícího Venezuelana Córdovy. Na třetí remízu za sebou alenedosáhl, těsně před koncem mu ji po bleskovém protiútoku sebral Gerhardt. Augsburg je tak 15 a od pásma baráže ho dělí bod.

Yannick Gerhardt překonává gólmana Andrease Lutheho
zdroj: ČTK autor: Jan Huebner


Brankář Pavlenka v prvním poločase dvakrát lovil míč ze sítě. V 22. minutě neměl nárok proti Klostermannově dělovce na přední tyč a těsně před odchodem do kabin inkasoval po chybě v rozehrávce. Český brankář nahrál do těžké pozice Krusemu, jenž při pokusu vrátit Pavlenkovi míč "namazal" Wernerovi a ten skóroval pojedenácté v sezoně.

Brémy se ale gólově prosadily i v 17. utkání sezony, poté co v 67. minutě našel Gebre Selassie zpětnou přihrávkou na hranici vápna Kruseho. O deset minut později navíc vyrovnal po skvělé Osakově práci Sargent. Favorizované Lipsko si ale čtvrtou domácí výhru v řadě vzít nenechalo. Tři minuty před koncem rozhodl přízemní střelou střídající Bruma. Lipsko zůstalo čtvrté, Werder se propadl na desáté místo.

Bayern potvrdil vzestupnou formu a připsal si v bundeslize páté vítězství v řadě, navíc už čtyřikrát po sobě neinkasoval. Hvězdou utkání byl Ribéry, který dal dva góly, což je stejně jako za celý předchozí průběh ligové sezony. Trenér Bayernu Kovač slavil výhru proti klubu, který před příchodem do Mnichova vedl.    

Je nám líto, video expirovalo.
Dortmund si poradil s Mönchengladbachem a suverénně vede ligu

Herlicha střídá Nizozemec Bosz

Leverkusen poslal do vedení už po pěti minutách hry Volland. V 23. minutě zvýšil Havertz, který využil špatného zpracování brankáře Jarsteina. Hertha ještě do poločasu snížila po rohu zásluhou Torunarighy. Bayeru ale dodal klid po změně stran opět teprve devatenáctiletý Havertz.

Herlicha nicméně výhra nezachránila, u kormidla v současnosti devátého bundeligového týmu ho vystřídá Peter Bosz. Přestože se Leverkusenu v posledních zápasech dařilo, vyhrál poslední tři ze čtyř utkání. "Vývoj týmu stagnoval. I když jsme se v závěru roku přiblížili pohárovým pozicím, nacházíme se po neuspokojivé první polovině sezony v situaci, v níž je výměna trenéra nutná," konstatoval sportovní ředitel Rudi Völler.

Dortmund napravil zaváhání

Dortmund měl v domácím prostředí před 81 365 diváky převahu, ale jeho jedinou šancí dlouho byla situace z 20. minuty, kdy se po rychlé kombinaci dostal až před branku hostů Reus. Sommer však jeho střelu zblízka vyrazil. V závěru poločasu otevřel skóre střelou z úhlu domácí Sancho, v nastavení ale z dorážky rychle odpověděl Kramer.  

Reus se přece jen prosadil krátce po přestávce, kdy si opět naběhl na malé vápno a tentokrát už ve skluzu skóroval. V sezoně se trefil pojedenácté, v tabulce střelců je třetí. Krátce poté se mohl na vedoucí dvojici dotáhnout, ale jeho přímý kop skončil na tyči.

Německá fotbalová liga - 17. kolo:

Dortmund - Mönchengladbach 2:1 (42. Sancho, 54. Reus - 45.+1 Kramer), Hannover - Düsseldorf 0:1 (90.+2 Fink), Leverkusen - Hertha Berlín 3:1 (23. a 49. Havertz, 6. Volland - 26. Torunarigha), Lipsko - Brémy 3:2 (22. Klostermann, 44. Werner, 87. Bruma - 67. Kruse, 77. Sargent), Norimberk - Freiburg 0:1 (19. Gulde), Stuttgart - Schalke 1:3 (76. Gonzalez - 10. Skrzybski, 70. Sané, 78. Kutucu), Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 0:3 (35. a 79. Ribéry, 89. Rafinha), Augsburg - Wolfsburg 2:3 (49. R. Khedira, 59. Córdova - 33. Guilavogui, 41. William, 89. Gerhardt), Hoffenheim - Mohuč 1:1 (11. Demirbay - 16. Mateta)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články