Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Gattuso v Basileji povýšil na hrajícího trenéra

Bern – Gennaro Gattuso, známý krom fotbalového umu i svým bouřlivým vystupováním na hřišti, povýšil v Sionu z kapitána na hrajícího trenéra. Italský záložník nahradil dosavadního kouče Víctora Muňoze, který byl po nedělní ligové prohře 0:4 s Thunem přesunut do role vyhledávače talentů. "Hráči se až do odvolání budou starat sami o sebe. Vedení proto pověřilo odpovědností kapitána týmu Gennara Gattusa," uvedlo vedení Sionu.

Genaro Gattuso s prezidentaqm Sionu Christianem Constantinem
zdroj: Isifa/EPA

Mistr světa z roku 2006 Gattuso je už pátým trenérem Sionu v této sezoně a osmým za posledních 14 měsíců. Vedle Muňoze, jenž vedl tým od prosince, na lavičce působili také Pierre-Andre Schürmann, Michael Decastel, Sébastian Fournier, Vladimir Petkovič, Rolland Courbis a Laurent Roussey. Přesto se Sion nachází na čtvrté příčce švýcarské soutěže a na vedoucí Grasshopper Curych ztrácí devět bodů.

Gatttuso přišel do Sionu loni v létě po třinácti letech strávených v AC Milán. Trenérskou premiéru ve švýcarském celku si bývalý hráč Perugie, Glasgow Rangers a Salernitany odbude ve středečním čtvrtfinále Švýcarského poháru s Lausanne. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články