Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Gambrinus liga zřejmě získá jméno od Synotu

Praha - Novým sponzorem první fotbalové ligy, který jí dá jméno, bude pravděpodobně jedna ze součástí holdingu Synot. Napsaly to dnešní Hospodářské noviny (HN). Deníku jednání se Synotem, který podniká hlavně v loterijním byznysu, potvrdil mluvčí Fotbalové asociace ČR Ondřej Lípa. V názvu ligy se tak zřejmě neobjeví jména sázkových kanceláří Fortuna nebo Chance, o jejichž úsilí dostat se do názvu nejvyšší soutěže informovaly HN dříve.

Sázková kancelář SynotTip
zdroj: ČTK autor: Sojka Libor

První liga se přejmenuje po 17 letech, z jejího názvu zmizí pivní značka Gambrinus. Jednání dosud nejsou uzavřena, řekla HN mluvčí Synotu Magda Pekařová. Podle zdrojů deníku z vedení českého fotbalu jsou už ale smlouvy Synotu s obchodní společností svazu STES připraveny. Měly by být na osm let nebo na čtyři plus čtyři roky, tedy s možností oboustranné opce.

Kolik to bude Synot stát, není zatím jasné. Podle zdroje deníku by měl být budoucí příjem od Synotu a Gambrinusu, který by měl mezi ligovými sponzory zůstat, výrazně vyšší oproti nynějšímu příspěvku Gambrinusu. Ten dosud lize posílal zhruba 40 až 50 milionů korun ročně.

zdroj: ČT4

Gambrinus by prý měl mezi ligovými sponzory zůstat, oproti stávající sumě by však měl přispívat jen zhruba polovinou peněz. Ústup plzeňského pivovaru naznačil pro HN před časem marketingový ředitel Grant McKenzie. "Variantu konce s fotbalem nelze vyloučit. Z principu chceme v našem partnerství s ligou pokračovat. Ale ne za stávajících podmínek," uvedl.

Podle dřívějších informací HN sázková kancelář Fortuna nabízela za titulární sponzorství po dobu čtyř let 55 milionů ročně, její konkurent Chance údajně nabídla částku 40 milionů ročně. Chance, která spadá pod Tipsport, už první ligu sponzoruje a do hry o její název vstoupila také, napsaly HN. Má navíc mezi sázkovými kancelářemi na partnerství s fotbalovou ligou exkluzivitu.

Synot Holding podniká především v loterijním průmyslu. Vedle sázkové společnosti má ale také třeba divizi informačních technologií a jeho další firmy spravují reality nebo prodávají vozy BMW. Podle časopisu Forbes firma ročně hospodaří s obratem průměrně 12,1 miliardy a ziskem 764 milionů.

Zdroj
ČTK, HN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články