Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Funkcionáři hájí jen svůj byznys a zájmy. Hráči ale nejsou stroje, zkritizoval Guardiola

Našlapaný program sezony se mu nelíbí a nebojí se ozvat. Trenér Manchesteru City Pep Guardiola kvůli tomu obvinil funkcionáře, že se nestarají o zdraví hráčů a jde jim hlavně o jejich byznys. "Fotbalisté nejsou stroje", řekl španělský manažer.

Pep Guardiola
zdroj: ČTK/PA/ autor: Anthony Devlin

Manchester City zakončil minulý ročník prodloužený kvůli pandemii koronaviru v polovině srpna po vyřazení ve čtvrtfinále Ligy mistrů a tento týden v pondělí odehrál první zápas Premier League. V dnešním utkání proti Leicesteru bude Guardiola postrádat zraněnou pětici Gabriel Jesus, Oleksandr Zinčenko, Sergio Agüero, Bernardo Silva, Joao Cancelo. V izolaci je po nákaze koronavirem Ilkay Gündogan a Aymeric Laporte se po prodělaném covidu-19 teprve vrací k tréninku.

"To je prostě realita. Netýká se to jen City, ale všech klubů a všech zemí. Nikdo se nestará o hráče. Všichni  Premier League, UEFA, EFL (pořadatel Ligového poháru)  hájí jen svůj byznys a své zájmy," řekl novinářům Guardiola.

"Hráči měli dva týdny předsezonní přípravy a teď mají hrát 11 měsíců každé tři dny. Chápu, že je teď mimořádná situace pro všechny  restaurace, divadla, kina, muzea..." uvedl bývalý kouč Barcelony a Bayernu Mnichov.

"Musíme věřit tomu, co děláme, a hrát dobrý fotbal. Tři hráči se nám vrátili se zraněním z reprezentace. Nechali je hrát bez přípravy dva zápasy ve čtyřech dnech. Nejsou to stroje," zlobil se Guardiola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články