Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Fukala těšil aplaus tribun, ale mrzela prohra Hradce

Praha – Smíšené pocity se honily hlavou královéhradeckého fotbalisty Milana Fukala po nedělní prohře 0:1 na hřišti pražské Sparty. Fukala mrzel týmový neúspěch, na druhé straně ho těšilo, že letos poprvé v ligové soutěži naskočil do zápasu od první minuty. A zahřál ho i potlesk letenských tribun, které jej vyprovázely při jeho střídání dvacet minut před koncem.

Hradecký Milan Fukal
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Fukal tak zažil rozpačitý návrat na místa, kde strávil jedno z nejlepších období své kariéry. Celý sparťanský stadion vyvolával Fukalovo jméno, podobně jako před dvanácti lety, kdy neústupný obránce přišel do pražského klubu z Jablonce a za rok se ve Spartě vypracoval do pozice hvězdy. Po jediné sezoně pak zamířil do Hamburku. "Je to krásný pocit, že na mě lidi nezapomněli, ale já jsem smutný z toho, že jedeme domů s prázdnýma rukama," řekl Fukal.

Fukal se na Letnou vrátil v roli soupeře a byl šťastný, že se zrovna tady poprvé v sezoně dostal do zahajovací jedenáctky. "Ale nebylo to tak, že bych šel za trenérem, aby mě postavil, když hrajeme zrovna na Spartě, to bych si nikdy nedovolil," uvedl Fukal. "Trenér se rozhodl pro nějaké změny poté, co jsme minule prohráli 0:3 s Libercem," řekl. "Udělám všechno pro to, abych se v sestavě udržel i pro další zápasy," poznamenal Fukal.

Netradičně se představil ve středu zálohy, přestože jej fanoušci mají zafixovaného jako dlouholetého obránce. Fukal se však už na minulém angažmá v rakouském Kapfenbergu přeučil na roli středopolaře. "Nedělá mi to problém, už jsem si zvykl. Jen v Hradci to je trochu jiné, když hrajeme jen na tři obránce," porovnával Fukal.

Po zápase v něm hlodalo přesvědčení, že Hradec mohl na Spartě poprvé v historii české ligy bodovat. Nakonec se smiřoval s trpkou hradeckou realitou. "Škoda, Sparta nebyla moc efektivní, bylo to otevřené až do konce. O to víc prohra zamrzí," dodal Fukal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články