Frydrych o penaltě: Byla jasná, ale červenou kartu jsem nečekal

Praha – Po faulu na něj Slavia kopala penaltu, kterou proměnil Milan Škoda, a rozhodl o výhře Pražanů v úvodním duelu 3. předkola Ligy mistrů nad BATE Borisov 1:0. Podle Michala Frydrycha sudí pokutový kop odpískal správně. Zároveň ale přiznal, že ho červená karta pro Jevgenije Jablonského překvapila.

Milan Škoda ze Slavie proměňuje penaltu
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Kuba Jugas to sklepával prsy, já se otočil a chtěl jsem vypálit z první, jenže ten obránce mi skočil pod nohy. Jasná penalta. Červenou kartu jsem nečekal, ale penalta byla jasná," řekl Frydrych v pozápasovém rozhovoru.

Slavia brzy vedla a hrála proti oslabenému soupeři, což dávalo českému mistrovi šanci rozhodnout o postupu už v domácím prostředí. Jenže další šance hráči smolně neproměnili a do odvety si vezou jen hubený náskok.

"Před zápasem jsme chtěli vyhrát a nedostat gól. Ale po tom průběhu jsme měli určitě ještě alespoň jeden gól přidat, aby to bylo veselejší. Chtělo to proměnit jednu z těch velkých šancí. Nechtělo nám to tam ale spadnout," poukázal Frydrych na skvělý zákrok brankáře proti střele Michaela Ngadeua a trefy Josefa Hušbauera a Milana Škody do brankové konstrukce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha - BATE Borisov

"Tento výsledek nám nezajišťuje pohodu do odvety, ale vyhráli jsme a neinkasovali, to je důležité. Určitě by bylo horší, kdybychom dostali gól," dodal.

Zatímco hosté po vyloučení především bránili a zdržovali, v odvetě od nich Frydrych očekává jiný výkon. "Tam to bude úplně jiný zápas. Oni sem přijeli s nějakou taktikou, kterou jsme jim ve 20. minutě narušili. Hodně to kopali na vysokého útočníka, za kterého si pak zabíhali. To asi budou praktikovat i doma, tak na to si musíme dát pozor," mínil Frydrych.

"Oni prohrávají, takže musí dát gól. My se tam ale také pokusíme vstřelit branku, aby to bylo veselejší a měli jsme to jistější. Samozřejmě pokud žádný gól nedostaneme, tak ho dát nemusíme, ale určitě tam nepojedeme jen bránit. My chceme postoupit a uhrát si to sami," prohlásil bek Slavie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články