Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Frýdek už se nemůže dočkat – v Bělehradě čeká skvělou atmosféru

Praha – Konečně je zdravý a těší se na zápasy. Záložník Martin Frýdek se vykurýroval po vážném zranění kolene a už myslí na úvodní zápas třetího předkola Evropské ligy proti CZ Bělehrad. Je zvědavý, jaká bude ve čtvrtek vyhlášená atmosféra na tamním stadionu Marakana, ale hlavně si přeje, aby Sparta nedostala gól.

V minulé sezoně naskočil na pár minut do posledních dvou zápasů a teď už ho nic netrápí. "Žádné omezení necítím. Odtrénoval jsem vše, doufám, že už je vše v pořádku. Koleno drží, takže jsem rád," řekl člen širšího reprezentačního kádru.  

"Těším se na zápas strašně moc. Jsem hodně natěšený, až budu zase hrát. Tedy doufám, že budu hrát. V generálce jsem nastoupil, ale teď se to může klidně změnit. Uvidíme, co trenér vymyslí," dodal Frýdek.  

Kádr se po velkých letních změnách teprve oťukává. Přišel italský trenér Andrea Stramaccioni a deset zahraničních posil. "Moc jsme toho ještě pospolu nezažili, ale zatím jsou kluci úplně v klidu. Věřím, že to bude klapat," prohlásil mrštný záložník.  

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta se připravuje na zápas 3. předkola Evropské ligy

Minulý týden odehrál na Letné celou generálku proti nizozemskému Arnhemu, s nímž Sparta remizovala 1:1 až díky zlepšenému výkonu v druhé půli. "Moc se nám nedařilo. Nevím, jestli byli nervózní…? Potřebujeme zlepšit rozehrávku. Ale měli jsme ještě týden, aby si to sedlo. Tak doufám, že to bude proti Bělehradu dobré," uvedl Frýdek s tím, že hlavní je nedostat v prvním utkání gól. "Ale samozřejmě nechceme bránit. A kdybychom tam vyhráli, bylo by to suprové," dodal.  

Těší se na bouřlivou atmosféru. Fanoušci Crvené Zvezdy patří k nejdivočejším v Evropě. "Fotbalista asi nemůže zažít nic lepšího než takovou atmosféru. Jsem na to zvědavý. Těším se a je jedno, zda je to přátelské, nebo nepřátelské," usmál se. Crvena Zvezda už má za sebou na rozdíl od Sparty pět soutěžních zápasů, Frýdek to ale za velkou výhodu nepovažuje. "Hráli už i ligu, ale nemyslím, že to bude extra výhoda. Pro nás to bude první zápas, ale mohlo by to pro nás být i lepší v tom, že nevědí, co od nás mají čekat," uvažoval záložník.  

Postup do základní skupiny by byl pro Spartu prvním splněným cílem sezony, ale k tomu musí porazit dva soupeře. Přesto Frýdek velký tlak necítí. "Pro Spartu je důležitý každý zápas. Určitě nějaký tlak na nás vyvíjený bude, ale neřekl bych, že je to něco jiného než minulou sezonu. Tlak tu byl vždy. I my v šatně chceme postoupit a zvládnout to zase do skupiny," konstatoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články