Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Frýdek po výhře nad Bohemians: Za dva dny nebude nikdo vědět, že jsme hráli špatně

Záložník Martin Frýdek s notnou dávkou štěstí zařídil Spartě v závěru úvodního jarního kola první ligy vítězství 1:0 nad Bohemians 1905. Šestadvacetiletý kapitán letenského celku v druhé minutě nastavení z penalty nepříliš umístěnou střelou po zemi trefil hostujícího brankáře Tomáše Fryštáka a prosadil se až z následné dorážky.

Martin Frýdek se raduje po vítězném gólu do sítě Bohemians 1905
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Hraje se to hlavně kvůli třem bodům. Za dva dny nikdo nebude vědět, že jsme hráli špatně, ale že jsme vyhráli. Teď jsme spokojeni," prohlásil Frýdek.

Připustil, že o moc hůř už pokutový kop zahrát nemohl. "Na penaltu jsem byl určený. Nervy to byly, oddychl jsem si hodně. Viděli jsme, že takhle špatně kopnutou penaltu snad ani nejde chytit," vtipkoval Frýdek.

Více o hře Sparty proti Bohemians v novém Fotbal fokus podcastu:

Nervy prožíval i sparťanský trenér Zdeněk Ščasný. "Frýďas mi po zápase říkal, že si to narazil, jestli jsem nezešedivěl. Já říkám, že jsem stejně šedivý. Obrátili jsme to ve srandu," řekl Ščasný.

"Frýďas si okamžitě míč vzal, takže jsem věřil, že penaltu dá. Zaplaťpánbůh, že to tam spadlo. My jsme v poslední době s penaltami měli problém, ti kluci to mají v hlavě," dodal.

Antonín Vaníček z Bohemians v souboji s Dominikem Plechatým ze Sparty
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Podle Frýdka je nejdůležitější, že Letenští zvládli vstup do jara vítězně, i když se jim herně příliš nedařilo.

Někteří sparťanští fanoušci byli s výkonem hodně nespokojeni a v závěru skandovali "Ščasný ven". "Potřebovali jsme vyhrát. Fanoušci jsou nespokojení. Musíme se snažit, abychom vyhrávali a hráli tak, jak si to představujeme," uvedl Frýdek.

"Bylo na nás vidět, že jsme tam měli spoustu nepřesností. Je těžké hrát takhle do plných, moc místa tam nebylo. Pár šancí jsme si sice vytvořili, ale chyběl nám klid. Taky jsem tam měl šanci, ale netrefil jsem bránu. Byly tam ještě dvě nebo tři šance, ale oni bránili dobře," připustil.

Těší ho, že začal jarní sezonu jako kapitán. "Odmala jsem snil o tom hrát na Spartě a ještě jako kapitán. Je to úžasný pocit," dodal Frýdek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články