Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Frýdek po utkání s Laziem: Takhle už to asi nikdy netrefím

Praha - Martin Frýdek se stává specialistou na zápasy evropských pohárů. Zatímco v české lize ještě od letního návratu do Sparty neskóroval, v Evropské lize se po premiérové trefě v minulém utkání v Krasnodaru trefil i proti Laziu Řím a přispěl k domácí remíze 1:1. Navíc podle něj šlo o nejhezčí trefu v kariéře.

Martin Frýdek v utkání s Laziem
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Nevím, čím to, že jsem se v Evropské lize trefil dvakrát za sebou. Jsem za ten gól rád. Tohle je zatím asi nejhezčí gól, co jsem dal. Myslím, že už to takhle asi nikdy netrefím," řekl po zápase Frýdek.

Prosadil se ve třinácté minutě, kdy po přihrávce Davida Lafaty z pravé strany krásnou křížnou střelou na zadní tyč překonal brankáře Federica Marchettiho. "David to dobře udělal, vyšel mi první dotyk a mířil jsem to na zadní tyč. Že to tam zapadlo až takhle, to jsem spíš nečekal. Už jsem to viděl, trefené to bylo hezky. Myslím, že pravou to takhle zase dlouho netrefím," prohlásil třiadvacetiletý záložník.

Lazio ještě do pauzy srovnalo po rohu na 1:1 a pak už se skóre na Letné nezměnilo. Římský celek tak půjde do domácí odvety v lepší výchozí pozici, ale Frýdek je přesvědčen, že Sparta má šanci na postup. "Je vidět, že Lazio má kvalitu, ale zase bych nechtěl říkat, že je to nejlepší soupeř, protože Krasnodar měl taky kvalitu. Myslím, že Lazio je srovnatelné," mínil Frýdek. "Je to těžký soupeř, ale hrát se s nimi dá, což jsme viděli dneska. Na Laziu to bude zase úplně jiný zápas, šance jsou a ještě se o to popereme. Máme naději do odvety," uvedl.

V dnešním duelu nastoupil poměrně vysoko ve středu zálohy, nechtěl ale spekulovat, zda přesvědčil trenéra, že by měl hrát na tomto postup spíš než na levém beku. "Trenér se rozhoduje podle toho, si myslí, že je nejlepší. Kam mě dá, tam budu hrát. Jestli levého beka, středního záložníka nebo vlevo v záloze, budu se snažit tam odvést stoprocentní výkon," dodal Frýdek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články