Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Frankfurtský Meier hattrickem sestřelil Wolfburg, Dortmund i Bayern vyhráli

Hamburk – Ani zimní přestávka nic nezměnila na dominanci Bayernu v německé lize. Obhájce titulu a jasný lídr soutěže sice v Hamburku nepředvedl další ze svých kanonád, ale přesto si odvezli tři body za vítězství 2:1. Uspěl i druhý Dortmund, který vyhrál v Mönchengladbachu 3:1 a na svého rivala ztrácí osm bodů. Hertha zahájila domácí remízou 0:0 s Augsburgem. Berlínský tým zůstává v tabulce třetí. Alexander Meier z Frankfurtu nasázel hattrick a zasloužil se o výhru 3:2 Frankfurtu nad Wolfsburgem.

Robert Lewandowski (vpravo) slaví se svými spoluhráči z Bayernu Mnichov vstřelenou branku
zdroj: ČTK/imago sportfotodiens

Bayernu pomohl k prvnímu gólu faul domácího brankáře Reného Adlera na Thomase Müllera, který v 37. minutě potrestal z penalty Lewandowski. Po změně stran vyrovnal Aaron Hunt trefou z přímého kopu. O vítězství favorita rozhodl Lewandowski v 61. minutě. Polský kanonýr dal sedmnáctý gól v tomto bundesligovém ročníku a přiblížil se na rozdíl jedné branky nejlepšímu střelci soutěže Pierru-Emericku Aubameyangovi z Dortmundu.

Záložník Darida i v osmnáctém ligovém utkání sezony dostal šanci od začátku, ale domácí se tentokrát neprosadili a v soutěži ukončili sérii tří výher. Na posledních dvacet minut za Augsburg nastoupil český středopolař Jan Morávek.

Druhý Dortmund vyhrál v Mönchengladbachu 3:1 a zopakoval výsledek z úterní přípravy s pražskou Spartou. Ve 41. minutě otevřel skóre bývalý hráč domácích Reus a krátce po přestávce zvýšil Mchitarjan. Mönchengladbach v 58. minutě snížil po trefě Raffaela, ale poslední slovo měl čtvrt hodiny před koncem Gündogan. Dortmund ztrácí na vedoucí Bayern Mnichov osm bodů.

Wolfsburg porážkou ve Frankfurtu navázal na nepovedený závěr podzimu a už popáté za sebou nedosáhl na tři body. "Vlci" přitom začali dobře a od 25. minuty vedli po gólu bývalého hráče Bayernu Mnichov Danteho. Jenže v druhém poločase začal úřadovat Meier, který za Frankfurt hraje od roku 2004.

Góly v 66. a 73. minutě otočil Meier skóre a ani Schürrleho následná trefa nezajistila hostům body, neboť se třiatřicetiletý domácí forvard prosadil i v třetí minutě nastavení a rozhodčí vzápětí ukončil zápas.

Schalke nevyužilo možnost poskočit na čtvrté místo a s Werderem Brémy prohrálo 1:3. Velkou zásluhu na vítězství hostů měl při jubilejním 300. bundesligovém startu kapitán Fritz, který jeden gól dal a na oba další přihrál.

Na první ligové výhře Brém od 8. listopadu se podílel i obránce Theodor Gebre Selassie, který odehrál celý zápas. Jeho tým zůstal na barážové šestnácté příčce, za Stuttgartem ale zaostává pouze o skóre.

Celé utkání odehrál obránce národního týmu Pavel Kadeřábek, jehož Hoffenheim doma neudržel poločasové vedení a remizoval s Leverkusenem 1:1. Na Hamadův zásah odpověděl v 75. minutě hlavou Toprak. Hoffenheim se posunul na předposlední pozici o skóre před Hannover.

Ten v premiéře trenéra Thomase Schaafa na svém hřišti podlehl nováčkovi z Darmstadtu 1:2. Stuttgart zvítězil 3:1 v Kolíně nad Rýnem a ani na lavičce hostů nebyli čeští hráči Adam Hloušek s Janem Klimentem. Další nováček Ingolstadt zase bez útočníka Tomáše Pekharta doma zdolal 1:0 Mohuč.

Německá fotbalová liga - 18. kolo:

Hamburk - Bayern Mnichov 1:2 (53. Hunt - 37. z pen. a 61. Lewandowski), Hannover - Darmstadt 1:2 (10. Almeida - 31. a 47. Wagner), Hertha Berlín - Augsburg 0:0, Hoffenheim - Leverkusen 1:1 (40. Hamad - 75. Toprak), Ingolstadt - Mohuč 1:0 (41. Hartmann z pen.), Kolín nad Rýnem - Stuttgart 1:3 (19. Modeste z pen. - 36. Didavi, 51. Werner, 83. Gentner), Mönchengladbach - Dortmund 1:3 (58. Raffael - 41. Reus, 50. Mchitarjan, 75. Gündogan), Eintracht Frankfurt - Wolfsburg 3:2 (66., 73. a 90.+3 Meier - 25. Dante, 79. Schürrle), Schalke - Brémy 1:3 (4. Matip - 43. Fritz, 53. Pizarro, 89. Ujah).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články