Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Frankfurt má důležité body v boji o poháry. Leverkusen drží desetibodový náskok

Fotbalisté Frankfurtu v 25. kole německé ligy porazili 3:1 Hoffenheim a upevnili si šesté místo v tabulce, které jako poslední znamená účast v evropských pohárech. Hosté duel dohrávali bez dvou vyloučených hráčů. Pošesté za sebou vyhrál Leverkusen, za který odehrál 76 minut Patrik Schick a v závěru nastoupil i Adam Hložek. Tentokrát přehrál Wolfsburg 2:0. V čele tabulky má náskok deset bodů na druhý Bayern Mnichov.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Leverkusen – Wolfsburg

Leverkusenu zápas usnadnilo vyloučení stopera Moritze Jenze, který dostal druhou žlutou kartu už v 28. minutě. Početní výhodu ještě v prvním poločase využil Nathan Tella a vítězství zpečetil v závěru Florian Wirtz.

Leverkusen v probíhající sezoně stále neprohrál a jeho série se natáhla na 36 zápasů, proti Wolfsburgu navíc doma uspěl poprvé od roku 2016. Hosté naopak protáhli čekání na vítězství, tři body v Bundeslize naposledy získali v polovině prosince.

Hoffenheim, za který se David Jurásek dostal do hry až po přestávce, se ujal vedení v šesté minutě. Pak ale dostal červenou kartu John Brooks a Frankfurt početní výhodu využil k obratu. Hosté navíc v 78. minutě přišli po druhé žluté kartě ještě o Ozana Kabaka.

Frankfurt si připsal důležité body v boji o poháry, protože na šesté příčce odskočil sedmému Hoffenheimu na rozdíl sedmi bodů. Stejně je na tom sedmý Freiburg, který dnes uspěl v Bochumi (2:1) a dočkal se prvního vítězství po šesti kolech.

Německá fotbalová liga – 25. kolo:

Bochum  Freiburg 1:2 (62. Ordets  36. Eggestein, 53. Gregoritsch), Eintracht Frankfurt  Hoffenheim 3:1 (32. Koch, 50. Ebimbe, 64. Götze  6. Brooks), Leverkusen - Wolfsburg 2:0 (37. Tella, 86. Wirtz)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články