Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Francouzské Le Classique vyhrálo PSG, Beckham si odbyl debut

Paříž - Zápas, který naznačil mnohé o tom, kam bude směřovat titul, sehrálo Paris St. Germain s Marseille. Tým z hlavního města nakonec i se spoustou štěstí vyhrál 2:0 po gólech Lucase Moury a Ibrahimoviče. Na druhém gólu se podílela také nová slavná posila PSG, David Beckham, který si odbyl svůj první start za tým.

Lucas Moura slaví trefu za PSG
zdroj: EPA autor: YOAN VALAT

Sedmatřicetiletý Beckham zůstal od začátku utkání na lavičce, z níž se za mohutného aplausu domácích fanoušků zvedl k rozcvičce krátce po přestávce. Na hřiště se dostal v 76. minutě, kdy nahradil Javiera Pastoreho. Hráči PSG, pod dohledem bývalého brazilského útočníka Ronalda, který obstaral čestný výkop, v té době již dlouho vedli. V 11. minutě totiž zamířil do vlastní branky stoper Marseille Nicolas N'Koulou.


Beckham stačil předvést několik přesných pasů a v poslední minutě se podílel na druhé brance. Lobem našel Jérémyho Méneze, který se obtočil kolem obránce a přihrál Zlatanu Ibrahimovičovi. Nejlepší střelec soutěže dal snadno svůj 22. gól v sezoně. Beckham přišel do Francie koncem ledna z Los Angeles Galaxy, kde hrál od roku 2007.

Bývalý kapitán anglické reprezentace, který v minulosti působil také v Manchesteru United a Realu Madrid, podepsal smlouvu do konce sezony. Jeho plat půjde na charitu. Na Pařížany vyvinul před dnešním utkáním tlak Lyon, který zvítězil v odpoledním duelu nad Lorientem 3:1 a na lídra tabulky se dočasně bodově dotáhl. Svým prvním gólem ve dvanáctém utkání v lize rozhodl zápas dvacetiletý francouzský záložník Rachid Ghezzal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články