Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Francouzky si po Jamajčankách spravily chuť nad Brazilkami, Švédky deklasovaly Italky

Francouzké fotbalistky napravily remízu s Jamajkou v zápase proti Brazilkám, v němž byly od začátky lepšími hráčkami. Skóre zápasu otevřela v 18. minutě Eugenie Le Sommerová, v začátku druhého poločasu sice srovnala Debinha, ale Francouzkám zajistila výhru v 83. minutě po rohovém kopu Wendy Renardová. V zápase Švédska s Itálií padlo celkem pět gólů a všechny měly na svědomí Seveřanky. O svém jednoznačném vítězství rozhodly hlavně třemi brankami na konci prvního poločasu.

Švédské fotbalistky si poradily s Italkami 5:0 a díky druhé výhře ve druhém zápase si zajistily postup do osmifinále. Obhájkyně bronzu a stříbrné medailistky z posledních dvou olympijských turnajů Švédky rozhodly o svém vítězství v závěru prvního poločasu, kdy se ve Wellingtonu během sedmi minut trefily Ilestedtová, Fridolina Rolfová a Stina Blacksteniusová.

Po změně stran ještě zvýraznily švédskou výhru znovu Ilestedtová a v nastaveném čase střídající Rebecka Blomqvistová. Italkám, které utrpěly svou nejvyšší porážku na MS, stačí k postupu do osmifinále neprohrát v závěrečném duelu skupiny G s Jihoafrickou republikou. Švédsko se utká s Argentinou.

O výhře Francouzek nad Brazilkami rozhodla sedm minut před koncem hlavička francouzské kapitánky Wendy Renardové. Evropanky poslala v Brisbane po čtvrt hodině do vedení rovněž hlavou Eugenie Le Sommerová, po změně stran vyrovnala Debinha.

Francie má po dvou zápasech v tabulce čtyři body stejně jako Jamajka, které proti Panamě zajistila premiérovou výhru na MS trefa kapitánky Allyson Swabyové. Brazilky mají o bod méně a k postupu mezi posledních 16 týmů musejí ve středu Jamajku porazit.

Mistrovství světa fotbalistek v Austrálii a na Novém Zélandu:

Skupina G:

Švédsko - Itálie 5:0 (3:0).

Skupina F:

Francie - Brazílie 2:1 (1:0),

Panama - Jamajka 0:1 (0:0).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články