Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Francie v generálce jasně vyhrála, ale zranil se jí Benzema. Polsko zachraňovalo remízu

Generálka na blížící se mistrovství Evropy jim vyšla, ovšem s jedním velkým ale. Fotbalisté Francie doma porazili Bulharsko 3:0, jenže se jim zranil hvězdný útočník Karim Benzema, jenž se do národního týmu vrátil po dlouhých letech. V dalších zápasech remizovalo Polsko s Islandem 2:2 a Maďarsko s Irskem 0:0.

Zraněný Karim Benzema
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Federico Pestellini

Francouzští svěřenci Didiera Deschampse chtěli proti Bulharům navázat na poslední vítězství nad Walesem 3:0 a navzdory houževnatě bránícímu soupeři si už v úvodu vypracovali řadu šancí. Benzema ani Mbappé se ale neprosadili, až ve 29. minutě udeřil třetí útočník Griezmann. Položil se do centru z levé strany a precizními nůžkami poslal favorita do vedení. Byla to jeho 37. branka v reprezentaci.

Radost domácího týmu potom pokazilo zranění Benzemy, který musel sedm minut před přestávkou vystřídat. Ale favorit ani ve druhé půli nepolevil a po hodině hry byl například poměr střel 15:0 v jeho prospěch. Pojistky ale přidal až v závěru Giroud, který nejprve v 83. minutě zužitkoval centr Pavarda a poté ještě využil další přihrávku Ben Yeddera. Útočník Chelsea v národním týmu vstřelil už 46 branek a jen pět zásahů ho dělí od nejlepšího reprezentačního střelce Thierryho Henryho.

Velké preview ME si poslechněte v novém Fotbal fokus podcastu, který najdete i na podcastových aplikacích jako Spotify a další:

Nerozhodný výsledek zachránil Polsku v Poznani domácímu celku v 88. minutě střídající útočník Karol Šwiderski. Ten se prosadil po pouhých sedmi minutách na hřišti, poté co vystřídal kanonýra Roberta Lewandowského. Poláci navázali na předchozí remízu z přípravného duelu s Ruskem (1:1) a prohráli letos jen jeden z pěti duelů.

Domácí svěřenci trenéra Paula Sousy sice v utkání dvakrát prohrávali, ale dokázali vždy zareagovat. Na trefu Gudmundssona odpověděl ještě v první půli Zieliňski. Islanďané, kteří před pěti lety na ME prošli až do čtvrtfinále, se vrátili do vedení hned po přestávce zásluhou Bjarnasona, ale ani tentokrát náskok neudrželi. Dvě minuty před koncem vyrovnal po centru Kozlowského přesně hlavičkující útočník Soluně Šwiderski.

Poláci vstoupí do vrcholného turnaje 14. června utkáním se Slovenskem. V základní skupině E ještě vyzvou Španělsko a Švédsko.

Remízou skončilo i utkání fotbalistů Maďarska, kteří se v Budapešti rozešli s Irskem bez branek. Po předchozím vítězství v přípravě 1:0 nad Kyprem Maďaři neinkasovali podruhé za sebou. Euro zahájí 15. června proti Portugalsku, dalšími soupeři budou Francie a Německo.

Přípravná fotbalová utkání před mistrovstvím Evropy:

Polsko - Island 2:2 (1:1)

Branky: 34. Zieliňski, 88. Šwiderski - 26. Gudmundsson, 47. Bjarnason.

Maďarsko - Irsko 0:0

Francie - Bulharsko 3:0 (1:0)

Branky: 83. a 90. Giroud, 29. Griezmann.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články