Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Fotbalový žonglér Skorkovský se rekordem rozloučil s kariérou

Pelhřimov – Dnešní magické datum si fotbalový žonglér Jan Skorkovský, držitel českých i světových rekordů, vybral na loučení se svou třicetiletou kariérou. Loučil se v Pelhřimově a jak jinak než rekordem.

Rekordman Jan Skorkovský
zdroj: ČT24

11.11. v 11 hodin se Jan Skorkovský pustil do svého posledního rekordního kousku – žonglování a jak jinak než v duchu jedniček – tedy s 11 předměty po dobu 11 minut.

Fotbalový i ragbyový míč,tenisový i golfový míček a pak různé druhy kulatých variant – od vařeného vejce přes hroznové víno, korálek až po hrášek – s tím vším 59letý nadšenec žongloval a udělal tak další rekord. "Byl jsem naměkko, když jsem začal, teď už jsem v pořádku," nechal se slyšet rekordman.

Král dovednostních disciplín vytvořil během třiceti let 1 361 vytrvalostních i rychlostních rekordů. Všechny jsou zapsané v Guinessově knize rekordů.

Skorovskému poblahopřál i prezident Agentury Dobrý den, která proslavila město Pelhřimov svými prapodivnými rekordy a provozuje v Evropě unikátní Muzeum rekordů a kuriozit. "Jan Skorkovský je král fotbalového míče," pochválil rekordmana prezident organizace Miroslav Marek. 

"Každý gól, který jsem nedal jako fotbalista, jsem nahradil rekordem. A 1 300 jich nemá ani Maradona," říká s úsměvem Skorkovský. "Dnešek pro něj byl důležitý den, to dosvědčuje, jak se na to chystal. Tu výstavu dával dohromady 3 dny a 3 noci," přiblížila situaci rekordmanova dcera Helena.

Počet rekordů Jana Skorkovského jen tak někdo nepřekoná. S fotbalovým freestylem se ale neloučí. Vystupovat chce dál, už ale bez rekordních výkonů.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články