Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Fotbalový Víkend šampionů vyhrál Slovan Bratislava

Praha - Čtvrtý ročník halového turnaje Fortuna Víkend šampionů dnes v Praze vyhráli fotbalisté Slovanu Bratislava, když ve finále porazili Slavii Praha 5:1. Získali tak také prémii půl milionu korun, slávisté za druhé místo 250 tisíc. Poprvé v historii soutěže se stal vítězem mimopražský a současně zahraniční klub. Podobně jasným rozdílem vyhrála také Žilina v boji o třetí místo nad Bohemians 1905 se skóre 6:2.

ŠK Slovan Bratislava - SK Slavia Praha
zdroj: ČTK autor: ČTK/Kamaryt Mic

Slovenský klub, který vede český kouč Pavel Hapal, táhli hráči dříve působící v české první lize. Tři branky vstřelil exteplický Emil Rilke, jednu přidal bývalý slávista Brazilec Adauto a jednou se trefil i olomoucký odchovanec David Kobylík.

Sparta nepostoupila přes Bohemians

Dramatičtější zápasy byly k vidění už v základních skupinách, kde skončily Sparta a Liberec. Sparťané sice vedli nad Žilinou o dvě branky, ale v závěru zápas ztratili a nezvládli ani derby s Bohemians 1905, v němž jim k postupu stačila remíza. Rozhodující gól vstřelil za nerozhodného stavu z poloviny hřiště brankář Radek Sňozík, který překvapil letenského Milana Švengra. Udělal tak velkou radost příznivcům Bohemians, kteří znovu byli nejpočetnější skupinou v hledišti, kam dorazilo 8800 diváků.

Sparta nepřivezla nejsilnější výběr, hráli především mladíci. Volno dostali Řepka, Kucka i Kladrubský, brankář Jaromír Blažek ale nečekaně odchytal první duel. "Neměl jsem tu být, ale Matúš Kozáčik má nějaký problém, tak jsem ho zastoupil," vysvětlil sedmatřicetiletý gólman.

Slavii přálo štěstí - až do finále

Slávisté postoupili na úkor Liberce se štěstím. Všechna mužstva ve skupině vyhrála po jednom utkání, ale skóre měli nejhorší Severočeši, na které čekal zápas o páté místo se Spartou. V tom pražský klub předvedl svůj nejlepší výkon na turnaji, vyhrál 7:4 a dominoval i díky hattricku mladíka Suse.

Slavia rostla zápas od zápasu a přes Žilinu prošla do finále celkem hladce po výhře 5:2. Bohemians sice dokázali srovnat tříbrankový náskok Slovanu Bratislava, ale nezvládli penaltový rozstřel. Sňozík sice nejprve Grendalův pokus chytil, ale pak sám penaltu neproměnil a jeho tým byl vyřazen. Zelenobílým obhájcům titulu se nedařilo ani v boji o třetí místo, v němž podlehli 2:6 Žilině.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články