Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Fotbalový svět ztratil další legendu. Zemřel Cesare Maldini

Řím – Minulý týden zemřel po dlouhém boji s rakovinou Nizozemec Johan Cruyff, nyní přišel o jednu z legend italský fotbal. Ve věku 84 let zemřel bývalý reprezentant a trenér Cesare Maldini. Rodák z Terstu se slovinskými kořeny byl ikonou AC Milán. Za slavný klub hrál od roku 1954 dvanáct let, byl i jeho kapitánem a v roce 1963 s ním vyhrál Pohár mistrů evropských zemí (PMEZ). Ve finále tehdy milánský velkoklub porazil Benficu, která se opírala o výkony hvězdného Eusébia. Stejný triumf v dresu AC Milán přesně o 40 let později zopakoval již v Lize mistrů i Maldiniho syn Paolo.

Cesare Maldini
zdroj: Reuters

Hráčskou kariéru ukončil Cesare Maldini po ročním působení v AC Turín v roce 1967. V italské lize odehrál celkem 412 utkání a vstřelil tři branky, v národním týmu si připsal 25 startů.

V 70. letech trénoval domácí kluby včetně AC Milán, v devadesátých přivedl italskou jednadvacítku ke třem evropským titulům za sebou.

S reprezentačním áčkem, u něhož působil v 80. letech i jako asistent, se probojoval v roce 1998 do čtvrtfinále mistrovství světa. Na následující MS dovedl Paraguay, s níž pak došel do osmifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články