Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Fotbalový reprezentant Rajnoch přešel do Sivassporu

Praha – Fotbalový reprezentant Jan Rajnoch bude hrát za turecký Sivasspor, kam odešel z Ankaragücü. V novém působišti, jedenáctém týmu ligové tabulky, podepsal třicetiletý obránce podle svého manažera Viktora Koláře z agentury Sport Invest smlouvu na jeden a půl roku s následnou roční opcí. V Ankaragücü skončilo Rajnochovo angažmá po dvou letech, poté co fotbalista na konci prosince podal výpověď kvůli nevyplácené mzdě, a do Sivassporu tak zamířil jako volný hráč zadarmo.

Jan Rajnoch v dresu Mladé Boleslavi
zdroj: EPA

Rajnoch je rád, že rychle našel nový klub. "Ani jsem to nijak moc neřešil, neboť jsem od svého agenta věděl, že nabídky jsou a na přelomu roku bude jasno. Je to dobře především proto, že se mohu brzy připojit k týmu a hrát. Nemohu se dočkat, až znovu naskočím do toho kolotoče zápasů," řekl Rajnoch. "Honza si v Ankaragücü udělal dobré jméno a zájem o něj v Turecku mělo víc klubů," uvedl manažer Kolář.

Rajnoch nové angažmá vybíral i s ohledem na to, aby nebyla ohrožena jeho pozice v národním týmu, kde bude na jaře bojovat o nominaci na červnové Euro. "Reprezentace je pro mě důležitá a vím, že potřebuji pravidelně nastupovat v kvalitním týmu, což Sivasspor splňuje," uvedl Rajnoch.

Když Rajnoch skončil v Ankaragücü, spekulovalo se o jeho možném návratu do české ligy, kde už hrál za Bohemians 1905, Slovácko a Mladou Boleslav. Nakonec dal přednost setrvání v turecké nejvyšší soutěži.

Rajnoch prý smlouvu v Sivassporu podepsal už na konci minulého týdne, dnes ještě absolvoval lékařskou prohlídku. Úterní ligový zápas proti Karabüksporu ještě nestihne, protože v turecké lize začíná přestupní termín až 5. ledna a hráči, kteří předtím změnili dres, mohou hrát až po tomto datu.

V Ankaragücü své působení stejně jako Rajnoch ukončil i další český krajánek Jaroslav Černý. O jeho dalším angažmá se nyní jedná.

Rodák z Liberce Jan Rajnoch začal svou fotbalovou kariéru v pražské Spartě, kam přešel už v devíti letech. Po hostování v Mladé Boleslavi hrál Rajnoch chvíli za sparťanský B-tým, po třech zápasech ovšem odešel do městského rivala Bohemians 1905. Po sestupu klokanů přešel Rajnoch do Slovácka a potom opět do Mladé Boleslavi. Do tureckého Ankaragücü odešel v roce 2010.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články