Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Fotbalový pohár dnes pozná oba finalisty

Praha - Dva finalisté domácí pohárové soutěže Ondrášovka Cup vzejdou z dnešních semifinálových odvet Slavia - Jablonec a Olomouc - Plzeň. Šťastnější z kvarteta týmů se střetnou v posledním soutěžním duelu domácího fotbalového jara, který se bude hrát 18. května. Nejvýhodnější výchozí pozici má Olomouc, která v Plzni uhrála remízu 2:2. Slávisté budou doma dohánět ztrátu po prohře 0:1 v Jablonci. Pražské utkání sledujte v přímém přenosu od 19:15 na ČT4 nebo na webu ČT24. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Olomouc si nepřeje nic víc než slibně rozehranou partii dovést do zdárného konce. Finále poháru by si zahrála poprvé v historii a především by se dostala na dohled postupu do Evropské ligy, do níž se před rokem probojovala z ligy. "Pozici jsme si vytvořili slušnou, ale při síle soupeře je to stále naprosto otevřené. Plzeň má ohromně kvalitní i zkušený manšaft, směrem dopředu je velice silná. Ještě nás čeká těžká práce," upozornil trenér Zdeněk Psotka.

Zápas o to, jestli sezona bude, nebo nebude úspěšná - i tak vidí odvetu v Olomouci plzeňský trenér Pavel Vrba. I proto v lize proti Českým Budějovicím šetřil ty hráče, kteří nebyli úplně v pořádku. "Naše nevýhoda je v tom, že hrajeme venku a musíme hrát na vítězství," připomněl neúprosnou pohárovou matematiku kouč, který přesto věří v úspěch. Jeho tým si pro jistotu nazkouší i penaltový rozstřel.


Slávisté šetřili hráče v posledním ligovém duelu, co mohli, i pro ně to je utkání roku. "Uděláme pro postup na hřišti vše, co bude v našich silách. Dosavadní výsledek nám velí hrát útočně, ale na totální ofenzivu vsadit také nelze," zdůraznil trenér František Cipro. 

Jablonec jako jediný bojuje o evropské poháry na dvou frontách, k úspěchu má totiž nakročeno i v lize. Kouč František Komňacký vidí před pohárovou odvetou šance obou týmů stále vyrovnaně. "Je to pořád tak půl na půl. Slavia bude doma určitě hodně nabuzená a pro postup udělá všechno. Bude však muset hrát na výhru, tlačit se dopředu a tam by se mohl otvírat prostor pro nás," věřil Komňacký.

Předpokládané sestavy:

Olomouc - Plzeň 
Olomouc: Lovásik - Janotka, Škerle, Komárek, Machalický - Kaščák, Rossi - Hubník, Ordoš, Navrátil - Šultes. 

Plzeň: Daněk - Rajtoral, Jakub Navrátil, Bystroň, Limberský - Petržela, Horváth, Rada, Kolář - Střihavka, Rezek.

Slavia - Jablonec
Slavia: Vaniak - Krajčík, Trapp, Lafrance, Hubáček - Grajciar, M. Černý, Ragued, J. Černý - Janda, Ivanovski. 

Jablonec: Špit - Zábojník, Drsek, Huber, Krejčí - Jarolím, Loučka, Pavlík, Kovařík - Pekhart, Lafata.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články