Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fotbalový "most míru": Newyorští Cosmos budou hrát na Kubě

Havana - Padesát let byly vztahy mezi USA a Kubou na bodu mrazu, poslední měsíce  ale přinesly prolomení dlouho budovaných bariér. Právě sportovci ukazují cestu, jak zlepšit vztahy mezi oběma zeměmi. Nedávno se uskutečnila americko-kubánská regata, na Kubě se teď představí i americký profesionální tým New York Cosmos.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté NY Cosmos sehrají utkání na Kubě

Už přílet fotbalistů Cosmos, aktuálně druhého týmu americké ligy, vzbudil veliký zájem. A to nejen proto, že je doprovázel legendární Pelé, který v sedmdesátých letech minulého století v newyorském klubu působil. "Vždycky jsem rád u momentů bratrství. Jsme tady, abychom fotbalem přispěli k míru a udělali lidem radost," řekl Pelé.

Cosmos sehrají přátelský duel s kubánským výběrem, jenž má přispět ke sbližování obou zemí. Jsou po šestnácti letech prvním profesionálním americkým týmem, který se na komunistickém ostrově představí. "Sport umí lidi sbližovat a pomáhá budovat nové mosty. Jsme tady, abychom si to užili, a jsem opravdu moc rád, že máme tuto možnost," uvedl kapitán týmu Carlos Mendes.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články