Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Fotbalový manažer Rogoz byl zproštěn obžaloby z korupce

Praha – Manažer příbramského fotbalového klubu Roman Rogoz byl Krajským soudem v Praze definitivně zproštěn obžaloby z korupčního jednání. Rogozovi hrozil trest až dva roky odnětí svobody. Podle soudu se však neprokázalo, že se Rogoz pokusil podplatit hráče Českých Budějovic, a tím ovlivnit prvoligový zápas obou celků. Rozsudek soudu je pravomocný, lze proti němu podat dovolání k Nejvyššímu soudu, které ale nemá odkladný účinek.

Roman Rogoz
zdroj: ISIFA autor: Eduard Erben

V případu šlo o údajnou nabídku úplatku 50 000 korun za ovlivnění utkání mezi týmy Českých Budějovic a Příbrami v dubnu 2013 ve prospěch hostů. Příbram vyhrála 1:0 a šéf poraženého Dynama Karel Poborský tehdy uvedl, že se fotbalistu jeho klubu pokusil někdo ovlivnit.

Rogoz podle obžaloby úplatek nabídl Michalu Klesovi. Na schůzce v jedné příbramské restauraci mu řekl, že by potřeboval pomoci s utkáním s Českými Budějovicemi. Podle spisu například pokaženým centrem nebo faulem.

Rogoz, který se z jednání odvolacího soudu omluvil, dříve svou vinu popřel. Soudy ho v minulosti zprostily obžaloby již dvakrát, odvolací soud ale vždy vrátil případ k novému projednání. Na třetí pokus osvobozující rozsudek potvrdil.

Soud měl zejména pochybnosti o výpovědi Klesy, což byl jeden z klíčových důkazů. Fotbalista totiž nejprve na policii popsal údajné uplácení. Svůj postoj změnil u soudu, kde nechtěl vypovídat, aby se nevystavil trestnímu stíhání.

Předsedkyně odvolacího senátu Božena Maříková dnes při zdůvodnění rozsudku uvedla, že důkazní situace je taková, že sice existuje podezření, že k podplácení mohlo dojít, na druhou stranu ale existují takové pochybnosti, které nelze odstranit dalším dokazováním. Soud proto zamítl jako nedůvodné odvolání státní zástupkyně, která s osvobozujícím verdiktem nesouhlasila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články