Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Fotbalový kolos z Barcelony bude mít jako první obrat přes miliardu eur

Jediný fotbalový tým, který měl dosud obrat přes miliardu eur, je Barcelona. Celkové příjmy španělského mistra dosáhly v minulé sezoně rekordních 990 milionů eur a v té současné se mají dostat na 1,047 miliardy (27,1 miliardy korun). Klub to oznámil na svém webu.

Lionel Messi
zdroj: ČTK/AP

Soupeř Slavie v základní skupině Ligy mistrů se dostane přes miliardu o rok dřív, než předpokládal. Barcelona, kterou vlastní fanoušci, podle odhadu vydělá po zdanění 11 milionů eur (285 milionů korun). Dluh katalánského celku je však 217,2 milionu eur (5,6 miliardy korun).

Vedení klubu utratilo v létě za posily 255 milionů eur (6,6 miliardy korun). Za 120 milionů eur přivedlo Antoinea Griezmanna z Atlética Madrid a za 75 milionů eur Frenkieho de Jonga z Ajaxu Amsterdam.

Výkonný ředitel Oscar Grau prohlásil, že se Barcelona snažila získat i De Jongova někdejšího spoluhráče z Ajaxu Matthijse de Ligta, který se ale rozhodl pro Juventus Turín. Barceloně nevyšla ani snaha o návrat Brazilce Neymara z Paris St. Germain.

"Hodně jsme o něj stáli, udělali jsme všechno možné. Učinili jsme dvě nabídky. Podle nás ho ale PSG nechtělo prodat," řekl Grau.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články