Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Fotbalový klub z Hradce Králové chtějí koupit Italové

Hradec Králové - Předehrávkou prvního kola odstartuje v pátek nová sezona české nejvyšší fotbalové soutěže. Na stadionu Hradce Králové v ní možná během podzimu zavlaje i italská vlajka. Tamní klub, jenž se vrací do nejvyšší soutěže, totiž chtějí koupit italští investoři. Vyjednavači města s prodejem souhlasí, zatím však jen minoritního podílu akcií na zkoušku.

S nabídkou Italů se v Hradci nakládá jako s bankovním tajemstvím. Zájemce o klub zná jen hrstka funkcionářů. Přísně utajené investory vede Alessandro Barilli, do loňského roku šéf druholigového celku Reggiana z města Reggio nell'Emilia.

"Je nám prezentováno, že to je byznysman jak fotbalový, tak s kontakty na podnikatelské prostředí. Já myslím, že jej zajímá celý klub," uvedl Richard Jukl, ředitel prvoligového nováčka.

Je nám líto, video expirovalo.
Italové mají zájem o fotbalový klub z Hradce Králové

Cena podílu, který Hradec prodá, se odvine od hodnoty akcií celého klubu – 17 milionů korun. Italové pak ve stejném poměru navýší šedesátimiliónový roční rozpočet. Koupí-li třetinu, k ceně za akcie přidají dvacet milionů.

"Tím, že jsme stoprocentně vlastněni městem, tak jsme velice průhledný klub. Veškeré naše financování je opakovaně auditováno, takže na ně nemohou vyskočit nějaké dluhy," řekl Jan Michálek, zastupitel ODS a předseda představenstva fotbalového klubu.

Hradečtí vyjednavači z klubu i radnice chtějí prodat zatím jen minoritní podíl. "Chtěli bychom nejprve prověřit vážnost zájmu italského zájemce. Po dvou letech uvidíme. Samozřejmě ten podíl můžeme navýšit," prohlásil Jindřich Vedlich, náměstek primátora.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články