Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Fotbalový Hamburk se učí přežít v divočině

Berlín - Bundesligový Hamburk zvolil před novou fotbalovou sezonou netradiční přípravu. Brankář Jaroslav Drobný a jeho spoluhráči se učí přežít v divočině. Trenér Thorsten Fink tak chce posílit týmového ducha a vnitřní sílu mužstva, které v minulém ročníku bojovalo o záchranu v nejvyšší německé soutěži.

Fotbalisté Hamburku naslouchají trenéru Finkovi
zdroj: Isifa/Getty Images autor: Stuart Franklin

Na několik dní museli hráči HSV zapomenout na míč, stadion i na všechny vymoženosti moderní techniky. K dispozici dostali pár kusů oblečení, spací pytle a kanoe, s nimiž v sobotu vyrazili do Švédska. "Také proviant se omezuje jen na to nejdůležitější. Máme výživu pro astronauty, polévky v sáčku a směsi na výrobu chleba. Všechno ostatní, co je k tomu potřeba, si musíme obstarat sami," přiblížil Fink. To pro fotbalisty z německého velkoměsta znamenalo hlavně lov.

"Kdo si myslí, že to bude nějaká pohodlná procházka, ten se šeredně mýlí. Půjdeme až na samotnou hranici tělesné výdrže," vzkázal kouč svým svěřencům před zahájením soustředění. "Pro mě je to jako zápas na domácím hřišti: déšť, dvanáct stupňů a mraky komárů," komentoval s úsměvem netradiční přípravu Švéd ve službách Hamburku Marcus Berg. Nejlépe se ale ve skandinávské divočině osvědčil lotyšský útočník Arťoms Rudněvs.

Méně už se dařilo Drobnému, který se podle Bildu při jedné z výprav na kanoích ztratil a Berg jako "místní" se ho musel vydat hledat. "Nechceme tu nikoho nechat, i když máme brankářů dost," zažertoval trenér na účet českého gólmana, který po příchodu bývalého německého reprezentanta Reného Adlera přišel o post jedničky v bráně HSV a klub ho plánuje prodat. Žádný vážný zájemce se ale zatím nenašel.

Drobný se nakonec objevil, a Fink tak má stále k dispozici čtyři gólmany. Přípravu v divočině si pochvaluje. "Mužstvo se s tím pere překvapivě dobře. Ještě jsem neslyšel, že by někdo brblal. S potěšením sleduji, jak každý přebírá odpovědnost za sebe i za ostatní. Jako fotbalisté si toho do všedních dnů hodně odnesou," věří trenér Hamburku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články