Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalový exodus na východ pokračuje, přestupuje i Meireles

Istanbul/Moskva – Ani poté, co se Brazilec Hulk namísto do Chelsea vydal do ruského Zenitu Petrohrad, neustává proud hráčů velkých jmen přestupující směrem na východ. Jedinou sezonu nakonec strávil v dresu Chelsea Portugalec Raul Meireles, který se stal novou posilou tureckého Fenerbahce. Do Ruska se definitivně stěhuje z Realu Madrid Lassana Diarra, když přestupuje do Anži Machačkala, kam měl původně odejít jen na hostování. Galatasaray posílí brazilský stoper Cris, který by měl nahradit zraněného Tomáše Ujfalušiho.

Raul Meireles se loučí s Chelsea
zdroj: Isifa/EPA

Dvaašedesátinásobný portugalský reprezentant Meireles posílil Chelsea loni z Liverpoolu a s londýnským celkem vyhrál Ligu mistrů. Do nové sezony však ostřílený Portugalec vstupoval v roli náhradníka. Svou roli v jeho odchodu sehrál i fakt, že v průběhu loňské sezony byl odvolán trenér André Villas-Boas, jenž si ho do Chelsea přivedl.

Fenerbahce se angažováním portugalského středopolaře snažilo vyztužit středovou řadu po odchodu Emreho do Atlétika Madrid. V klubu tureckého vicemistra podepsal devětadvacetiletý záložník čtyřletou smlouvu a v kabině se potká s bývalým spoluhráčem z Liverpoolu Dirkem Kuytem, který do Turecka přišel před začátkem sezony. Přestupní období v turecké lize trvá až do středy.

Z Realu za Hiddinkem

Velkou posilu hlásí i ruská Machačkala. Sportovní ředitel Anži Roberto Carlos přivedl do klubu francouzského záložníka Lassana Diarru z Realu Madrid. Sedmadvacetiletý fotbalista měl původně odejít do Anži na hostování, nakonec však podepsal s bohatým dagestánským klubem čtyřletou smlouvu.

Osmadvacetinásobný francouzský reprezentant Diarra přišel do Realu v lednu 2009 jako náhrada za jmenovce Mahamadoua Diarru, ale nevybojoval si místo v základní sestavě. Předtím působil v Porsmouthu, Arsenalu a Chelsea.

Lassana Diarra už se s Messim od nové sezony potkávat nebude
zdroj: Isifa/EPA

V Anži, které trénuje Guus Hiddink, se Diarra mimo jiné setká s dalším bývalým hráčem Realu a pozdější hvězdou Barcelony a Interu Samuelem Eto'em. Tým financovaný miliardářem Sulejmanem Kerimovem postoupil do skupinové fáze Evropské ligy díky šesti vítězným zápasům v předkolech se skóre 15:0. Kromě Diarry získala Machačkala ještě ruského útočníka Nikitu Burmistrova z Permu. V Rusku přestupní období končí v neděli 10. září.

Náhrada za Ujfalušiho

Jako náhradu za dlouhodobě zraněného Tomáše Ujfalušiho, přivedl Galatasaray Istanbul brazilského stopera Crise z Lyonu. Pětatřicetiletý fotbalista podepsal s tureckým mistrem roční smlouvu, která bude v případě odehraných 25 zápasů automaticky prodloužena o další rok.

Osmnáctinásobný brazilský reprezentant Cris působil v Lyonu od roku 2003 a s Olympiquem vyhrál čtyřikrát ligu a dvakrát Francouzský pohár. Po svém příchodu se vypracoval v jednoho z nejlepších stoperů ve francouzské lize, ale od operace kolena v sezoně 2007/08 se mu nepodařilo navázat na dřívější formu. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články