Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Fotbalovou Slavii zřejmě koupí miliardář Kellner

Praha – Fotbalová Slavie bude mít během několika málo týdnů nového většinového majitele. Podle informací serveru Tyden.cz, který se odvolává na zdroj z fotbalového zákulisí, se jedná o miliardáře Petra Kellnera. Nejbohatší Čech by se mohl podílet na investici prostřednictvím firmy mimo skupinu PPF. Ani jedna strana nechtěla případný obchod komentovat.

Slavia má velké finanční potíže - jen na platech dluží přibližně sedm milionů korun, bývalému majiteli, jímž byla britská investiční společnost ENIC, dokonce více než sto milionů. Příchod Kellnera by tak byl pro vršovický klub velkou vzpruhou.

Český byznysmen už zkušenosti se sportovním odvětvím má. Sponzoruje liberecký hokejový klub Bílí Tygři, jenž od něj dostává ročně injekci v řádech desítek milionů korun. Navíc v minulosti působil i v samotné Slavii. Skupina PPF byla v letech 1994 až 1997 majoritním vlastníkem, akcie však postupně prodala právě ENICu.

"O tom nemám žádné informace," řekl mluvčí Slavie Ondřej Zlámal k tomu, že má Kellner namířeno do jeho klubu. "Jsem přesvědčen o tom, že za měsíc se bude vědět, komu Slavia patří. Více říct nemůžu, nový vlastník se chce představit sám," dodal k tomu generální ředitel klubu Miroslav Platil. Ředitel pro komunikaci skupiny PPF Milan Tománek zase uvedl, že skupina nic komentovat nebude.

Nedávno byla v souvislosti s koupí Slavie spojována hlavně sázková společnost Synot Tip. Ta však spekulace vzápětí popřela. Mluvilo se i o generálním řediteli Sazky Aleši Hušákovi.

Podle nejmenovaného zdroje serveru ČT24.cz by však o Slavii nemusel mít zájem přímo Kellner, ale osoba, která v minulosti působila jako člen dozorčí rady PPF Banky. V zákulisí padlo i jméno Jiřího Šimáně, někdejšího vlastníka cestovní kanceláře Čedok a v současnosti většinového majitele holdingu Unimex Group.

Teoreticky by však Slavie mohla připadnout ještě jednomu jménu - společnosti E Side, která vlastní fotbalový stadion v Edenu a na podzim plánuje zahájit výstavbu i druhého, tentokráte multifunčkního stadionu tamtéž.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články