Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Fotbaloví velikáni Pelé a Maradona se konečně usmířili

Paříž - Fotbaloví velikáni Brazilec Pelé a Argentinec Diego Maradona, kteří jsou považováni za nejlepší hráče všech dob, se konečně usmířili. Došlo k tomu během čtvrtečního exhibičního duelu pět na pět před Královským palácem v Paříži, jehož se den před začátkem Eura zúčastnily další bývalé hvězdy Bebeto, Clarence Seedorf, Fabio Cannavaro či Rio Ferdinand.

Gesto usmíření mezi Maradonou a Pelém
zdroj: Reuters autor: Charles Platiau

"Je skvělé, že je zdravý a mohl přijet," řekl Maradona na adresu Pelého, který za poslední rok podstoupil pět operačních zákroků. "Jsem šťastný, že se mu daří dobře. Měli bychom zůstat navždy přáteli, sporů už bylo dost," dodal pětapadesátiletý světový šampion z roku 1986 poté, co se s o 20 let starším Brazilcem objali.

"Chci Pelému poděkovat za to, kým je a navždy zůstane. Potřebujeme ikony jako on," doplnil Maradona, jenž byl v minulosti s trojnásobným mistrem světa na kordy. Opakovaně o něm například prohlásil, že je homosexuál. Pelé zase označil svého konkurenta v anketách o post nejlepšího fotbalisty historie za špatný vzor pro mládež kvůli tomu, že se zapletl s drogami.

"Toto je okamžik usmíření. To, co děláme, je kvůli míru a jednotě. Chci poděkovat svému příteli Maradonovi za tuto příležitost," kontroval Pelé.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články