Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Fotbaloví rozhodčí přes zimu nezahálejí

Nymburk - Nikdo není neomylný a ani fotbaloví sudí nejsou výjimkou. Chyby může eliminovat důkladná příprava. Vybraní sudí do 26 let se sešli v Nymburku, kde zahájili sérii výukových seminářů.  Díky finanční podpoře od UEFA nyní mladí talentovaní rozhodčí mohou čerpat zkušenosti od kolegů, kteří působí na zeleném trávníku mnohem déle.

"Zaměříme se na praktickou přípravu jak po fyzické stránce, tak po taktické stránce. Samozřejmě teorii nikdy nemůžete vynechat," uvedl vedoucí vzdělávacího programu Miroslav Liba.

Sami rozhodčí tento projekt přijali velmi pozitivně. "Pro diváky v televizi to vypadá, že je to jednoduché. Každý pak vidí ve zpomalených záběrech chyby – tamhle byla ruka, tamhle byl ofsajd, tohle přehlédl. Pak nevidí hráči ani funkcionáři, že je za tím hodně práce. Rozhodování není jednoduché, je to ve zlomcích sekund," prohlásil rozhodčí Jakub Vilhelm.

Je nám líto, video expirovalo.
Sudí se připravují na jarní sezonu

Zkušenosti mladším předávají i prvoligoví sudí. "Je to další krok, abychom byli na kritické situace na hřištích připraveni, aby se nám v příští sezoně dařilo, aby chyb bylo co nejméně," řekl prvoligový rozhodčí Ondřej Lerch.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články