Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbaloví reprezentanti se na Bulharsko připravují u počítače

Praha – Čeští fotbalisté se připravují na hru svého bulharského soupeře. Pomáhá jim v tom jako před každým zápasem video. Časy, kdy se všichni sešli před televizní obrazovkou a trenér přednášel o hře soupeře, jsou už ale pryč. Nyní přišly na řadu nové technologie – fotbalisté se připravují u monitorů svých počítačů.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentanti u videa

Společné sledování videa nahradil individuální přístup. Fotbalisté dostanou informace na flash disku a video si prostudují sami na počítači. "Televizní utkání jsou sestříhána do kratšího sestřihu, aby nemuseli koukat na celý zápas," vysvětlil videotechnik české reprezentace Luděk Bernát. Každý fotbalista dostane i rozbor hry hráče, který na něj podle postu vychází.

"Někdo se na to kouká vícekrát, někomu to stačí jednou. To je třeba můj případ," říká například obránce David Limberský. Z levé strany, na které hraje, český tým proti Maltě třikrát udeřil. Křídelní hra by měla být receptem i tentokrát. "Všichni hráči v defenzivě se hodně stahují do prostředka a nechávají volné kraje. Věřím, že toho využijeme," dodal Limberský.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články