Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Fotbalové reprezentantky čeká těžká váha, do Ďolíčku přijdou Španělky

Po jasné výhře 7:0 v Moldavsku nyní narazí ženská fotbalová reprezentace v kvalifikaci mistrovství Evropy na těžší kalibr. Ve vršovickém Ďolíčku v Praze se střetne s výběrem Španělska. Utkání můžete sledovat od 18:50 v přímém přenosu na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Lucie Voňková v dresu české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Pro tým trenéra Karla Rady to měl být původně třetí zápas v pětičlenné kvalifikační skupině, ale utkání s Polkami bylo odloženo kvůli střevní viróze v českém týmu. Ten nyní čeká velký favorit.

Španělky jsou jednoznačnými favoritkami skupiny. Na závěrečný turnaj v Anglii se přímo kvalifikuje devět vítězů skupin a tři nejlepší týmy z druhých míst. Dalších šest celků z druhých pozic postoupí do play-off, ze kterého vzejdou zbývající tři účastníci šampionátu. České hráčky se ještě nikdy na Euro neprobojovaly.

"Čeká nás velmi silný soupeř, diváky můžeme pozvat na tým, který hraje fantastický fotbal. My se naopak budeme snažit bojovat, abychom získali minimálně bod," řekl pro web FAČR Rada.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalistky se chystají na zápas se Španělskem

Španělky na letošním světovém šampionátu došly do osmifinále. Na posledních dvou mistrovstvích Evropy skončily ve čtvrtfinále a jejich maximem je semifinále z roku 1997.

"Dlouhodobě se ukazují na MS a ME, opravdu hrají moderní fotbal, který je vyvážený jak v obranné, tak i v útočné fázi. Hrají perfektně dopředu a mají technicky vybavené hráčky," uvedl Rada.

"Budou to takové hračičky, budou chtít být hodně na míči. S mužským fotbalem bych to nesrovnávala, ale že budou technicky vybavené, dobré v práci s míčem, to je dané. Ale mají dvě ruce a dvě nohy stejně jako my. Pokud budeme hrát tak, jak umíme nejlépe, a zapojíme svoji tvrdou hru, což umíme, myslím, že budou mít velký problém," řekla reprezentantka Markéta Ringelová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články