Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalové MS ovládla Evropa, Španělé jsou v semifinále

Johannesburg – Do semifinálových zápasů fotbalového mistrovství světa nastoupí pouze jeden mimoevropský tým. V ospalém závěrečném čtvrtfinálovém zápasu proti Paraguayi dokázali španělští fotbalisté jednou skórovat – a to jim stačilo k vítězství. Pro úřadující mistry Evropy je postup do semifinále historickým okamžikem – do semifinále světového turnaje se dosud nikdy nedostali. Doplnili tak Nizozemsko, Německo a Uruguay.

Cristian Riveros (vlevo) a Sergio Ramos
zdroj: ČTK/AP autor: Ivan Sekretarev)

Jediný gól utkání s Paraguayí dal španělský David Villa až v 83. minutě, do té doby byli Španělé většinou o něco aktivnější, ale podobně jako jihoamerický tým nedokázali proměnit docela žádnou ze svých šancí. Ani jeden z týmů dokonce nedal penaltu. Přitom v 60. minutě už bylo ohlášeno skóre 1:0 pro Španělsko – jenomže rozhodčí gól neuznal, střílení se opakovalo a španělský Alonso podruhé už neuspěl.

Kuriózně vypadal i vítězný gól, kdy do brány doputoval míč až na druhý pokus po Villově dorážce. Závěr zápasu byl paradoxně o něco akčnější než předchozí část, ani jedna ze stran však své šance neproměnila.

V semifinále se tak zopakuje finále předloňského evropského šampionátu, Španělé nastoupí proti Němcům, které namlsala čtvrtfinálová výhra 4:0 nad Argentinou. Ve druhém semifinálovém zápasu se střetnou Uruguayci s dominantními Nizozemci.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články