Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Fotbalové MS 2010 zná první účastníky – Japonsko, Austrálii, Koreu a Nizozemsko

Taškent – Japonští fotbalisté se po jihoafrických pořadatelích stali prvním týmem, který má jistou účast na mistrovství světa v roce 2010. Tým trenéra Takešiho Okady vyhrál v rozhodujícím kvalifikačním duelu asijské skupiny A nad Uzbekistánem 1:0. Na finálovém turnaji se tak Japonsko představí počtvrté za sebou. Dalšími jistými účastníky šampionátu se po zápasu s Katarem stali také australští fotbalisté. Zápas skončil remízou 0:0 a Australané díky tomu získali jeden bod potřebný k jistotě postupu. Krátce po nich slavili postup také Korejci. Nad Spojenými arabskými emiráty vyhráli 2:0 a v jejich skupině je již nikdo nemůže ohrozit. Čtvrtým jistým postupujícím z evropské části kvalifikace se stali fotbalisté Nizozemska.

Fotbalový míč
zdroj: ČTK

Japonsko si jako první zajistilo postup i před minulým mistrovstvím světa v Německu. Nyní mu do šampionátu, který proběhne napřesrok, zbývají ještě dva zápasy.

Jediný gól dnešního duelu vstřelil už v 9. minutě Šindži Okazaki, a i když Japonci dohrávali poslední minuty bez vyloučeného Makota Hasebeho z německého mistrovského Wolfsburgu, rozhodující výhru už si vzít nenechali.

Fotbalisté Nizozemska si postup zajistili výhrou 2:1 nad Islandem, po které již nemohou přijít o první místo v deváté skupině. V čele tabulky mají náskok 11 bodů před druhým Skotskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články