Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Fotbalové mistrovství světa klubů vyhrála poprvé Barcelona

Abú Zabí (SAE) - Mistrovství světa klubů vyhráli poprvé v historii fotbalisté Barcelony. Ve finále v Abú Zabí dnes porazili argentinský celek Estudiantes 2:1 po prodloužení a letos získali rekordní šestou trofej. Třetí místo obsadil jihokorejský Pohang, který porazil v penaltovém rozstřelu mexické Atlante 4:3.

Barcelona prohrávala od 37. minuty, kdy se trefil Mauro Boselli. Vítěz Ligy mistrů poté zápasu dominoval a v normální hrací době vyslal na branku šest střel zatímco soupeř jen dvě. Vyrovnat se katalánskému celku ale podařilo až v 89. minutě díky střídajícímu Pedrovi.

V prodloužení rozhodl o triumfu Barcelony hvězdný Argentinec Lionel Messi, který poprvé v kariéře nastoupil proti týmu ze své vlasti. Majitel Zlatého míče zajistil španělskému klubu zisk šesté trofeje v jednom roce, což se předtím žádnému jinému týmu nepovedlo.

Barcelona vyhrává, co může

Barcelona letos vyhrála španělskou ligu i pohár, Ligu mistrů a evropský a španělský Superpohár. V triumf na mistrovství světa klubů proměnil tým trenéra Pepa Guardioly až třetí finálovou účast. O titul hrál na turnaji také v letech 1992 a 2006. V týmu poražených naopak nenavázal kapitán Juan Sebastián Verón na svého otce, který s Estudiantes vyhrál v roce 1968 tehdejší Interkontinentální pohár.

Pohang si třetí místo zajistil výhrou 4:3 v penaltovém rozstřelu s mexickým Atlante. V normální hrací době skončil zápas 1:1, prodloužení se nehrálo. Vítěze asijské Ligy mistrů Pohang poslal do vedení tři minuty před poločasem Denilson. Pro brazilského útočníka to byl čtvrtý gól ve třech zápasech na turnaji ve Spojených arabských emirátech. O vyrovnání se minutu po zahájení druhé půle postaral útočník Rafael Márquez Lugo. Když byl výsledek zápasu po devadesáti minutách nerozhodný, následoval rovnou penaltový rozstřel. V něm Pohang zvítězil 4:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články