Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Fotbalové kolosy v lize neuspěly, Real i Barcelona jen remizovaly

Barcelona bez několika opor v sestavě remizovala ve španělské lize na hřišti poslední Huescy 0:0. Trenér Ernesto Valverde nechal odpočívat i Lionela Messiho, jehož navíc trápí poranění v obličeji. Zaváhání obhájce titulu využilo Atlético Madrid a po výhře 2:0 nad Vigem stáhlo ztrátu na čelo na devět bodů. Třetí Real nevyužil převahy na stadionu jedenáctého Leganés a má jen bod za remízu 1:1, na vedoucí Barcelonu ztrácí třináct bodů. Čtvrtá Sevilla už s Tomášem Vaclíkem v brance porazila v derby Betis 3:2.

Utkání Huesca – Barcelona
zdroj: ČTK/EFE autor: JAVIER BLASCO

Bez ofenzivních opor se lídr soutěže z Barcelony do mnoha šancí nedostal a teprve podruhé v tomto ročníku La Ligy neskóroval. Ani zdaleka tak nenavázal na první vzájemné utkání v sezoně, podzimní souboj na Camp Nou ovládli Katalánci jasně 8:2.

Tým Leganés, který ze tří předchozích kol vytěžil sedm bodů, mohl jít do vedení už po čtvrthodině hry, jenže tísněný Martin Braithwaite nezamířil z malého vápna přesně. To se podařilo až v závěru první půle Jonathanu Silvovi, na jehož technickou střelu zpoza šestnáctky Keylor Navas nedosáhl.

Favorizovaní hosté se prosadili až po změně stran, kdy se Karim Benzema dostal k dorážce vlastní střely a z úhlu 18. gólem v sezoně vyrovnal. V tabulce střelců je před ním jen barcelonské duo Lionel Messi (33) a Luis Suárez (20). Na víc se však Real na madridském předměstí nezmohl a z posledních tří zápasů získal jen čtyři body. 

Vaclík měl v ofenzivně laděném utkání dost práce a celkem mířilo na jeho branku sedm střeleckých pokusů.

Skóre otevřel v 26. minutě jeho spoluhráč El Haddadi, jemuž na gólovou hlavičku nacentroval Sarabia. Španělský záložník už má v sezoně dvouciferný počet branek (11) i asistencí (11).

Český gólman inkasoval poprvé po přestávce, kdy ho překonal střelou do protipohybu Lo Celso. Domácí ale udeřili vzápětí gólem Sarabii a výstavní Vázquezovou dělovkou. V 82. minutě už jen snížil trefou z přímého kopu střídající Tello.

FC Sevilla vyhrála po třech zápasech a posunula se na čtvrté místo o bod před Getafe, které remizovalo ve Valladolidu.

Getafe vedlo už ve 14. minutě díky první ligové brance Arambarriho. Domácí ale dvěma trefami duel otočili.

I když hosté hráli od 62. minuty v deseti bez vyloučeného Olivery, v nastavení vybojovali alespoň bod z pokutového kopu, který rozhodčí nařídil po konzultaci s videem.

Jorge Molina udržel pro Getafe skvělou bilanci. Klub z předměstí Madridu z posledních 11 ligových zápasů prohrál jen jednou. 

Valencie porazila doma díky dvěma gólům Santiho Miny Levante 3:1. Třiadvacetiletý útočník otevřel skóre po centru hlavou už ve 2. minutě.

O vyrovnání se v úvodu druhé půle nešťastným sražením míče do vlastní branky po rohu postaral Soler, ale už o minutu později poslal Valencii opět do vedení hrdina prvního čtvrtfinále Evropské ligy proti Villarrealu Guedes. Mina pak výhru "Netopýrů" ještě pojistil.

O první branku Atlética se postaral parádním přímým kopem Griezmann, jenž se tímto způsobem prosadil potřetí v sezoně. Francouzský útočník se podílel i na druhé brance svého týmu, když v 74. minutě vyslal do sóla skórujícího Moratu.

Atlético potvrdilo bilanci nejlepšího týmu v lize na vlastním stadionu. Z dosavadních 16 utkání ztratilo body jen za dvě remízy a jednu porážku.

Alavés nevyhrál počtvrté v řadě. O výhře Espaňolu 2:1 rozhodl Laguardiův vlastní gól z 49. minuty. Obránce Alavésu dal třetí gól do vlastní sítě v průběhu posledních třech sezon, což je nejvíc v lize.

Bilbao porazilo doma díky dvěma trefám Iňakiho Williamse předposlední Vallecano 3:2. Williams už ve 2. minutě otevřel skóre tečovanou střelou a v 18. minutě mohli jít domácí do dvougólového úniku.

Penaltu Raúla Garcíi a následnou dorážku ale skvěle zlikvidoval brankář Alberto García. Před koncem první půle vyrovnal Moreno, ale po změně stran se podvanácté v sezoně prosadil Williams.

Po vyloučení Advinculy za dvě žluté karty během pouhých tří minut hráli hosté od 52. minuty v deseti a přesilovku využil Raúl García k nápravě penaltového nezdaru. Skóre už jen zkorigoval nejlepší střelec Vallecana De Tomas, jenž skóroval v lize už počtrnácté.

Španělská fotbalová liga - 32. kolo:

Espaňol - Alavés 2:1 (19. Pedrosa, 47. vlastní Laguardia - 56. Calleri), Huesca - FC Barcelona 0:0Atlético - Vigo 2:0 (42. Griezmann, 74. Morata), FC Sevilla - Betis 3:2 (26. El Haddai, 59. Sarabia, 63. Vázquez - 55. Lo Celso, 82. Tello), Valladolid - Getafe 2:2 (30. Guardiola, 69. Ünal z pen. - 14. Arambarri, 90.+6 Molina z pen.), Bilbao - Vallecano 3:2 (2. a 50. Williams, 72. García - 45. Morena, 85. De Tomas), San Sebastian - Eibar 1:1 (1. Juanmi - 85. Jordán), Girona - Villarreal 0:1 (7. Chukwueze), Valencie - Levante 3:1 (2. a 63. Mina, 57. Guedes - 56. vlastní Soler), Leganés - Real Madrid 1:1 (45. J. Silva - 51. Benzema).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články