Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Fotbalové Čáslavi hrozí nečekaně pád do třetí ligy

Čáslav - Ještě v neděli se fotbalisté Čáslavi radovali z postupu do první ligy. Jenže teď je vše jinak. Nad klubem se vznáší hrozba, že novou sezonu začne hrát až ve třetí nejvyšší fotbalové soutěži. Důvodem má být neudělení profesionální licence. "Každý klub musí splnit pět podmínek, Čáslav některým nevyhověla," řekl deníku Sport licenční manažer Stanislav Rýzner.

Takřka hned po postupu do nejvyšší fotbalové soutěže se sice objevily spekulace, že Čáslav práva na první ligu prodá někomu jinému, nikdo si ale nemyslel, že by její hráči mohli skončit až ve třetí lize. Jenže možné je všechno.

Sportovní sekretář Čáslavi Ivo Ducheček nicméně tvrdí, že všechny potřebné náležitosti k udělení licence klub splnil. "Odvolali jsme se a já věřím, že to bude v pořádku," dodal. Opakuje se tak situace z minulého roku. I tehdy se Čáslav odvolávala. A uspěla.

Mezitím se už řadí zájemci o práva na první ligu. V úvahu připadá Hradec Králové a Slovácko, mluví se také o Jihlavě. FC Zenit Čáslav, která do první ligy nemůže hlavně kvůli nevyhovujícímu stadionu, chce na prodeji trhnout slušnou částku - deník Sport spekuluje o dvaceti milionech korun. "Kolem této částky se to pohybuje," připustil čáslavský manažer Martin Svoboda.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články