Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Fotbalová Sparta chce ligový titul i pohár

Praha - Fotbalová Sparta před startem jarní sezony svoje původní plány z podzimu nezměnila. Cílem je stále zisk mistrovského titulu a po dvou letech by také chtěla slavit vítězství v domácím poháru. Trenér a sportovní manažer Jozef Chovanec na dnešní tiskové konferenci prohlásil, že tým se přes zimu dostatečně posílil a kvalitní příprava by se měla zúročit, aby se obě trofeje vrátily na Letnou.

Podle Chovance měla příprava odpovídající úroveň. "Měl jsem z ní dobrý pocit, stejně jako z toho, kteří hráči přišli. Jediným nedostatkem byla některá zranění, především u Huška. Teď je čerstvě zraněn také Kucka," prohlásil kouč.

Letos bude jaro nebývalé nabité. Liga i pohár budou končit za dva a půl měsíce, což může soutěže ovlivnit. "Měli bychom zvládnout obě soutěže. Jsme na časté zápasy zvyklí z evropských pohárů a máme k dispozici i dost široký kádr," uvedl Chovanec, podle kterého je základním cílem stále liga. "Samozřejmě bychom rádi získali obě trofeje, ale to se nedá naplánovat a podobné cíle budou mít i další soupeři. Ke všem chováme potřebný respekt," řekl trenér.

Podle kapitána Tomáše Řepky nezasáhnou do boje o titul pouze Teplice a Sparta, týmy z prvních dvou míst tabulky, ale také čtyři další kluby. "Do hry se může zapojit Baník, Jablonec, Mladá Boleslav a možná i Slavia," jmenoval případné konkurenty.

Spartu, která odstartuje ligu v sobotu doma s Příbramí, posílili během zimy především Libor Sionko a Erich Brabec. Akvizicí do budoucna by měl být útočník Miloš Lačný, v kádru se i po zimě udrželi tři vlastní dorostenci - záložník Ladislav Krejčí, Milan Jurdík a Roman Polom. Z podzimního kádru odešli útočníci Jan Holenda a Rus Alexandr Prudnikov, jenž se vrátil domů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články