Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalová Slavia dluží bývalému majiteli ENIC přes sto milionů korun

Praha - Fotbalová Slavia Praha dluží svému bývalému vlastníkovi - britské společnosti ENIC - téměř 105 milionů korun, s firmou momentálně vede soudní spor. Slavia dlužila v roce 2006 firmě ENIC a dalším subjektům téměř 200 milionů korun, závazky se jí tedy podle zveřejněných informací povedlo snížit zhruba na polovinu. V on-line rozhovoru pro klubový web to řekl generální ředitel českého mistra Petr Doležal.

ENIC vstoupil do vršovického klubu v říjnu 1997, kdy za 120 milionů korun koupil přes 50 procent akcií Slavie. Během několika let pak navýšil svůj podíl až na 96,7 procenta. V květnu 2006 se stali většinovými vlastníky Slavie její nynější šéfové Doležal a předseda představenstva Tomáš Rosen, oficiálně to však přiznali až v roce 2008.

"Po postupu do Ligy mistrů v sezoně 2007/2008 jsme uhradili dluhy ve výši 50 milionů vůči ostatním subjektům a 30 milionů vůči ENICu. V roce 2009, kdy jsme Ligu mistrů bohužel nehráli, jsme uhradili ENICu dalších 10 milionů korun a aktuální dluh činí plus minus tři a půl milionu liber (asi 105 milionů korun). Tuto skutečnost jsme nikdy nepopírali," uvedl Doležal.

Slavia hospodaří s vyrovnaným rozpočtem

Odmítl informace, že Slavia prohrála soudní spor o výši závazků vůči ENIC. "Soudní spor v Anglii probíhá. Informace, které máme od našich anglických právníků, nás nijak neznepokojují, protože zjednodušeně řečeno jde o otázku termínu splatnosti, respektive splátkového kalendáře," konstatoval Doležal.

Slávisté navzdory tomu, že podruhé za sebou nepostoupili do hlavní fáze Ligy mistrů a s Evropskou ligou se rozloučili už v základní skupině, hospodaří s vyrovnaným rozpočtem. "Letošní rozpočet klubu je z pohledu příjmů ve výši 236 milionů a výdajů 206 milionů, takže opětovně čekáme zisk 30 milionů, který může jít na úhradu dluhu vůči ENICu," dodal Doležal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články