Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Fotbalová reprezentace se sešla před důležitými kvalifikačními duely

Praha - V kompletním složení dorazili hráči na dnešní sraz fotbalové reprezentace, která se začíná chystat na důležité zápasy světové kvalifikace ve Slovinsku a se Slovenskem. V hotelu Praha, kde má národní tým své tradiční útočiště, se po poledni trenérovi Petru Radovi hlásilo všech 21 nominovaných. Reprezentantům nepřálo počasí a kvůli sněhové vánici musel být podvečerní trénink na pražském Strahově zhruba po 45 minutách předčasně ukončen.

Před podvečerním tréninkem, který se uskutečnil na pražském Strahově na zasněženém trávníku, kouč připustil, že například David Jarolím má potíže s kotníkem. "Není to nic zásadního, dnes bude trénovat individuálně, ale v dalších dnech by se měl už zapojit," uvedl Rada na tiskové konferenci. Nachlazení doléčuje Radek Šírl. "Budeme se snažit, aby nám nevypukla nějaká epidemie," dodal kouč.

Na hřišti se možná objeví dva útočníci

Odpoledne vypukla příprava na sobotní zápas ve Slovinsku naplno. Mluvilo se především o tom, zda národní tým při absenci Tomáše Rosického a výborné formě útočníků bude hrát se dvěma hroty. Hráči se k této variantě přiklánějí. "V současné době máme útočníky, kteří dávají branky, asi by nám to svědčilo lépe," uvedl kapitán mužstva Tomáš Ujfaluši.

Této variantě dosud nebýval příliš nakloněn trenér Rada, ale tentokrát naznačuje, že vypustí do mariborské arény dva klasické útočníky. "Navíc Vašek Svěrkoš v poslední době hraje spíše podhrotového útočníka a tato role mu vyhovuje," naznačil Rada, že by mohl poslat s Milanem Barošem na hřiště právě oporu Sochaux. Vzápětí však připustil, že variant na rozestavení má celou řadu.

Reprezentaci mohou pomoci dobré výkony hráčů v klubech

Mužstvo se může těšit z dobré pohody útočníka Václava Svěrkoše, který pěti góly vytáhl Sochaux ze sestupových pozic. Daří se i Hamburku s kapitánem Davidem Jarolímem v německé Bundeslize. V útok na čtvrté místo ve španělské lize a tím i v postup do Ligy mistrů věří kapitán české reprezentace Tomáš Ujfaluši.

V sobotu se hraje v Mariboru od 20:45. Zápas se Slovinskem vysílá ČT 2 od 20:30.

Příští středu pak v Praze na Letné hostí čeští fotbalisté vedoucí tým skupiny Slovensko, které po čtyřech odehraných zápasech ztrácí dva body. Přímo se na mistrovství kvalifikuje vítěz skupiny, druhý tým bude mít naději na baráž.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články