Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Fotbalová reprezentace se sešla před duelem se Skotskem

Praha - Všech osmnáct nominovaných fotbalistů se sešlo na dnešním srazu národního týmu v pražském hotelu Praha. Ve středu sehraje česká reprezentace první letošní přípravný zápas a ve Skotsku to bude pro tým trenéra Michala Bílka premiérový ostrý test před podzimním startem kvalifikace mistrovství Evropy. Na neúspěšném listopadovém turnaji v Emirátech nebyla k dispozici většina opor, a tak nadcházející duel bude opravdovým startem nové éry národního týmu.

Bílek chtěl do Glasgowa povolat to nejsilnější, čím dnes český fotbal disponuje, ale během víkendu musel udělal kvůli zranění několik změn. Přesto je přesvědčen, že s sebou bere do Skotska silný tým, který je schopen uspět. "Změny nás mohou potkat i v kvalifikaci, tohle rozhodně nebude nijak slabší tým. Chybí nám sice brankář Čech, ale alespoň může dostat pořádnou šanci gólman Drobný," řekl reprezentační kouč. Připustil, že má na středu nachystány dvě alternativy základní sestavy, ale jejich složení neprozradil.

Zápas podle něj bude ideální prověrkou toho, jak se dokážou hráči přizpůsobit agresivní hře soupeře, s nímž bude mužstvo hrát v kvalifikaci a možná svede klíčový souboj o druhé místo ve skupině. "Souhlasím s tím, že se musíme vyrovnat domácím v nasazení. Bude to určitě utkání plné soubojů s velkým nasazením, bude to vhodná zkouška," uvedl Bílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentanti se sešli před zápasem se Skotskem

Do nové éry vstupují oba týmy

Do boje povede po dlouhém čase tým s kapitánskou páskou znovu Tomáš Rosický, podle kterého vůbec nevadí, že na stejného soupeře Češi později narazí v soutěžním utkání. "V tom nevidím problém, ale musíme se soupeři vyrovnat. Skotové hrají ostrovní fotbal se vším všudy, a pokud se jim nevyrovnáme v nasazení, můžeme mít problém," řekl záložník Arsenalu.

Český tým se představí ve Skotsku premiérově v nových dresech, v nichž bude hrát až do mistrovství světa 2014 v Brazílii, pokud na něj postoupí. Dnes je vedení reprezentace poprvé představilo. "Nový tým a zbrusu nové dresy mají také Skotové, pro ně má zápas stejný význam jako pro nás," podotkl manažer Vladimír Šmicer, že také soupeř je na počátku nové etapy.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články