Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalová reprezentace pod koučem Strakou trénovala v Jablonci

Praha - Devatenáct hráčů přivítal na dnešním pražském srazu fotbalové reprezentace její nový trenér František Straka. V hotelu Praha se na společném obědě sešla řada nováčků a krátce poté se výprava vydala na cestu do Jablonce, kde bude trávit čas do pátečního přípravného zápasu proti Maltě. A je prý na co se připravovat - od soupeře Straka čeká houževnatý výkon, který ponese díky trenéru Dušanu Fitzelovi český rukopis.

V pondělí se musel Straka smířit s tím, že proti Maltě nebude mít k dispozici zraněného Zdeňka Pospěcha, ale ostatní hráči se mu dnes hlásili v plné síle. "Měl jsem z hráčů dobrý pocit, že si pocty být v mužstvu považují. Na to jsem je také na úvod upozornil - musejí být hrdí na to, že budou nosit reprezentační dres, a k celé přípravě tak také přistoupit," řekl Straka.

Již dnes v jabloneckých Břízkách začal s týmem pracovat na tom, aby se kádr stačil alespoň trochu sladit. "Nejsme sehraní, někteří hráči se zde uvidí zcela poprvé a možná i naposledy, proto nemůžeme čekat od naší hry kdovíjaké zázraky. Ale na druhou stranu bych chtěl, aby diváci na stadionu byli spokojeni, že jim předvedli maximum ze svých schopností," naznačil Straka, že největší překážkou asi bude malá souhra jeho svěřenců.    

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová reprezentace odjela do Jablonce

Malta se prý v poslední době hodně zlepšila

Dnešní trénink v Břízkách byl otevřený, čímž chtěl kouč dát najevo, že by se měl zvýšit vzájemný respekt mezi reprezentanty a fotbalovou veřejností. "Proto bychom tam viděli rádi co nejvíce diváků. Od zítřka už ale začneme pracovat na taktice a standardních situacích," objasnil nejbližší program mužstva.    

Na Strakovi bylo znát, že se na trávník už moc těší. "Manažerská práce je jedna věc, ale na trávníku se cítím jako ryba ve voda, tam ožiju. Těším se na kluky a společnou práci," hýřil kouč energií.


Podle něj bude hráčům připomínat, že důležitá bude jejich pokora. "Malta totiž ušla za poslední dobu kus cesty a je tam znát rukopis Dušana Fitzela. Viděl jsem soupeře ještě před jeho příchodem i dva poslední zápasy. A musím říct, že Dušanova práce je zřejmá," prohlásil na adresu kolegy, s nímž se kdysi potkával v pražských derby Sparty s Duklou. "Naposledy jsme se často vídali, když jsme spolu dělali trenérskou školu," zavzpomínal Straka těsně před tím, než naložil celou výpravu do autobusu a vyrazil na sever Čech.    

Při tréninku se nenudil ani reprezentační lékař 

První společný trénink si před padesátkou diváků kouč skutečně užíval, přesouval se často od jednotlivých trénujících skupin, které dostávaly úkoly od něj i asistenta Radima Nečase. Brankáři si sáhli na dno při přípravě pod vedením trenéra gólmanů Milana Veselého. Do přípravy nezasáhl pouze obránce Michal Kadlec z Leverkusenu, který si přivezl z finále Německého poháru zhmožděný sval a zamířil pouze do místní posilovny.

Nejdramatičtější okamžik nakonec paradoxně přinesl trénink místních dorostenců na vedlejším hřišti. Jeden z nich si po nešťastném pádu na brankovou konstrukci rozbil hlavu a asi jen tak nezapomene na to, že mu tržnou ránu sešívali reprezentační lékaři Petr Krejčí a Jiří Fousek.

Trénink fotbalové reprezentace
zdroj: ČTK
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články