Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fotbalová reprezentace odletěla do Maďarska, nováčci cítí šanci

Praha - Testem formy některých hráčů v nové sezoně a především šance pro nováčky se ukázat před pokračováním kvalifikace MS je utkání českých fotbalových reprezentatů s Maďary. Duel v Budapešti na stadionu Ference Puskáse prý nemá sloužit jako odveta za loňský červen, kdy Češi v generálce před mistrovstvím Evropy v Praze na Letné Maďarsku podlehli 1:2. Sám trenér Bílek naznačuje, že výsledek tentokrát nebude úplnou prioritou. "Pro nás je zápas v Maďarsku test, chceme vidět, jak na tom hráči nyní jsou," řekl. Utkání se hraje ve středu od 20:30.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace odletěla k přáteláku do Maďarska

Kouč Michal Bílek je hodně zvědavý, jak si tým v nepříliš oblíbeném srpnovém termínu povede. Na klidu Bílkovi nepřidává ani skutečnost, že mu chybí tři velké opory: kapitán Tomáš Rosický, brankář Petr Čech a záložník Tomáš Hübschman.

Jako kapitán povede mužstvo záložník Jaroslav Plašil, s 84 starty nejzkušenější hráč současného výběru. Vedení reprezentace prý Rosickému i Čechovi vyšlo vstříc, aby se oba mohli chystat na víkendový start anglické Premier League.

Prostor tak dostanou nováčci. Jedním z nich je Ondřej Vaněk z Jablonce. "Z nominace jsem byl překvapený, ale moc rád," řekl hráč, který ještě včera hrál ligový duel v Ostravě. Předvést se může i Tomáš Hořava. "Trenér chce hrát na čtyři střední záložníky, kteří se posouvají do stran. Postů v základní sestavě je hodně," řekl záložník Plzně.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články