Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Fotbalová liga ocení nejlepší hráče, vyhlášen bude i Zlatý míč

Praha - Den po skončení sezony fotbalová liga ocení svého nejlepšího hráče. Na galavečeru Synot ligy v pražském Národním domě na Vinohradech budou vyhlášeni vítězové hlavních anket Ligové fotbalové asociace a také vítěz novinářské ankety Zlatý míč ČR. Na hlavní ligovou cenu kandidují sparťané Pavel Kadeřábek, David Lafata a útočník Slavie Milan Škoda. O trofej pro trenéra roku se ucházejí Miroslav Koubek z mistrovské Plzně, Jaroslav Šilhavý z Jablonce a Pavel Tobiáš z Příbrami. Galavečer začne ve 20:00 v přímém přenosu na ČT sport.

Fotbalista roku 2014 David Lafata
zdroj: ČTK

Vyhlášeni budou také cizinec a objev roku. Mezi zahraničními hráči aspirují na cenu plzeňští Matúš Kozáčik s Aidinem Mahmutovičem a Jean-David Beauguel. Francouzský útočník Dukly je v nominaci i na objev sezony společně s Alešem Matějů z Příbrami a Michalem Trávníkem ze Slovácka.

Oznámen bude také vítěz novinářské ankety Zlatý míč ČR, v níž se mezi tři nejlepší dostali sparťané Kadeřábek, Bořek Dočkal a Lafata, kteří v konkurenci všech českých hráčů včetně krajánků získali nejvíce hlasů. Poprvé v historii ankety tak Zlatý míč získá hráč z české ligy a skončí pětileté panování brankáře Chelsea Petra Čecha.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články