Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Fotbalová liga jde do finiše. Uvidí Strahov slávistickou korunovaci?

Praha ‒ Až v posledním 30. kole fotbalové ligy se rozhodne o tom, kdo se stane novým mistrem. Trumfy drží Slavia, která vede tabulku o dva body před obhájcem titulu Plzní, a pokud ve strahovském azylu porazí Brno, získá bez ohledu na výsledek svého rivala po osmi letech titul. Viktoria naopak potřebuje nejen doma zdolat Jihlavu, ale zároveň spoléhat na to, že Zbrojovka v Praze uhraje alespoň remízu. Přímý přenos utkání Plzeň‒Jihlava sledujte od 16:45 na ČT sport, web ctsport.cz nabídne textovou on-line reportáž z duelu Slavia‒Brno.

Utkání Slavia - Brno
zdroj: ČT4 autor: Roman Vondrouš

Slavia málem slavila už před týdnem, ale Plzeň v nastavení vyhrála 1:0 v Brně a zůstala ve hře. Nyní se chystají na Zbrojovku Pražané s vědomím, že tři body jim zajistí čtvrtý titul v samostatné historii. Remíza by slávistům při plzeňském vítězství kvůli horší vzájemné bilanci nestačila. Pokud ale Viktoria nevyhraje, stanou se Pražané mistrem i při porážce.

"Brno předvedlo v minulém kole s Plzní velice dobrý výkon. Sahalo po remíze, která by nám pomohla. Mají silný tým se zkušenými hráči, ale my máme titul v rukou a myslím, že ta touha a motivace musí být daleko vyšší než na straně Brna. Chceme vyhrát a získat titul," řekl slávistický kouč Jaroslav Šilhavý, pod nímž tým neprohrál ani jeden z 25 ligových duelů.

Je nám líto, video expirovalo.
Vlček: Věřím, že Strahov pro nás problém znamenat nebude

Slavia kvůli koncertům v Edenu, které nasmlouval bývalý majitel arény, musí odehrát poslední kolo na stadionu Evžena Rošického. Na Strahov se vrací po devíti letech. Naposledy tam hrála 26. dubna 2008 se Žižkovem a na závěrečný domácí zápas se přesunula do nově zrekonstruovaného Edenu, kde slavila po remíze s Jabloncem titul.

Teď je situace opačná. "Doma je doma, ale Strahov je nám blízký, Slavia tu hrála. Neovlivní nás to, abychom podali špatný výkon. Slavia tu postoupila přes Ajax do Ligy mistrů, chtěli bychom se tím inspirovat," uvedl Šilhavý.

Plzeň věří, že Brno může Slavii překvapit

Viktoriáni ale právě na to, že Slavia nebude hrát v Edenu, spoléhají a věří, že Brno může překvapit. "Určitě. Má výborné mužstvo, výborné rychlé protiútoky, což by na Slavii mohlo platit. Proto pořád pevně věřím, že získáme titul. Může to ovlivnit spousta věcí. Slávisti to nemusí zvládnout v hlavě, druhý aspekt, že Brno má velice silné mužstvo, a třetí, že Slavia nehraje přímo na vlastním stadionu," podotkl trenér Plzně Zdeněk Bečka.

"Jsme připraveni o titul bojovat do posledního okamžiku. Po výsledku Slavie se pídit nebudeme. Necháme si to překvapení až na konec a budeme se soustředit sami na sebe. Chceme se s fanoušky rozloučit třemi body, a když k tomu bude titul, tak to bude třešnička na dortu," dodal Bečka.

Slavia v říjnu zvítězila v Brně 4:1, doma ale vyhrála jen dva z posledních pěti vzájemných ligových zápasů. "Je prakticky na nás, kdo získá titul. Chceme podat minimálně stejný výkon jako s Plzní, ovšem s lepším koncem. To nám velí neprohrát," řekl kouč Brna Svatopluk Habanec.

Boleslav hájí čtvrté místo, musí ale vyhrát v Liberci

Vedle mistra určí poslední kolo i tým, který skončí na čtvrtém místě a vybojuje si kvalifikaci Evropské ligy. Mladá Boleslav má jednobodový náskok na páté Teplice a jistotu bude mít v případě výhry v Liberci.

Teplice naopak potřebují ke čtvrtému místu vítězství nad Duklou a zároveň bodovou ztrátu Mladé Boleslavi. Pokud Severočeši nevyhrají, udrží se Boleslav před nimi i v případě prohry.

"Sami jsme se dostali pod tlak, že poslední ligový zápas v Liberci rozhodne o úspěšnosti celé sezony. Ale jestli chceme hrát evropský pohár, nemůžeme být nervózní a mít ze soupeře přehnaný respekt," řekl mladoboleslavský trenér Martin Svědík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články