Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Fotbalová jednadvacítka zdolala v kvalifikaci 2:0 Island

Reykjavík - Čeští fotbalisté do jednadvaceti let dnes vyhráli v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy 2:0 na Islandu. Branky vstřelili v 59. minutě Rabušic a v 79. Čelůstka. Zápas byl přitom dlouho vyrovnaný a českým hráčům pomohl k výhře až zlepšený výkon ve druhém poločase. Islanďané předvedli na domácím stadionu Völlur velmi solidní výkon a dobrým pohybem se Čechům zcela vyrovnali.

Přesto se hosté dostávali do šancí, nebezpečné byly zejména centry ze stran. Po jednom takovém se už v 10. minutě zjevil na zadní tyči Dočkal, ale na brankáře Petrussona si nepřišel. Podobným způsobem se před islandskou brankou objevil ve 26. minutě i Rabušic, po Váchově centru ale mířil těsně nad. Největší šanci prvního poločasu ale měli domácí. Vidarsson si v 37. minutě našel na malém vápně vyražený míč, ale zcela sám branku minul.

Po vyrovnaném prvním poločase Češi viditelně přidali a začali si vypracovávat i šance. V první z nich v 53. minutě hlavičkoval po rohu nikým neatakovaný Rabušic přímo do brankáře, za další čtyři minuty z podobné pozice po zmatcích domácí obrany trefil brankáře pro změnu nohou.

Třetí souboj s brankářem Peturssonem už pro brněnského útočníka dopadl dobře. V 59. minutě přiletěl do islandského vápna další centrovaný míč, který gólman neudržel a jen vyrazil přímo na nohu Rabušice, který tentokrát zamířil přesně. Vedoucí gól Čechy uklidnil a ve zbytku zápasu už soupeře do šancí nepouštěli. Naopak, v 79. minutě propadl centrovaný míč skrz klubko těl až k volnému Čelůstkovi, který tvrdou ranou z deseti metrů přidal druhý gól a soupeře definitivně zlomil.

Trenér Jakub Dovalil si výhry na Islandu cenil. "Může to mít do budoucna velkou váhu, protože tady se nebude vyhrávat snadno. Musím hráče pochválit za to, jak byli disciplinovaní a organizovaní. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, protože už v prvním poločase jsme měli několik nadějných šancí a ve druhém už dominovali naprosto. Navíc jsme to korunovali krásnými góly," řekl Dovalil.

Island - ČR 0:2 (0:0)

Branky: 59. Rabušic, 79. Čelůstka. Rozhodčí: Norris - Cunnigham, Barter (všichni Skotsko). ŽK: Gislasson, Vidarsson - Dočkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články