Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Fotbalová jednadvacítka zahájí přípravu v Rakousku s pěti nováčky

S pěti nováčky odcestuje fotbalová reprezentace do 21 let na soustředění v Rakousku. Trenér Vítězslav Lavička se rozhodl poprvé dát šanci Matěji Helešicovi z Ostravy, Matěji Chalušovi z Mladé Boleslavi, Dominiku Janoškovi a Lukáši Sadílkovi ze Slovácka a Janu Matouškovi z druholigové Příbrami.

Zleva Filip Hašek, Daniel Trubač a Roman Macek z ČR
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"V nominaci je několik nových jmen, protože několik hráčů v poslední době v klubech ukázalo, že si zaslouží šanci," řekl Lavička. "Také s tím souvisí skutečnost, že někteří hráči stabilního kádru mají zdravotní problémy," připomněl zranění Václava Černého, Jakuba Šurala nebo Ondřeje Mihálika.

Červnový termín je pro jednadvacítku tradiční možností k vyzkoušení nových tváří. Lavičkův výběr, který čekají dva přípravné zápasy s Rakouskem, totiž hraje kvalifikaci až v září. Navíc má stejně jako jeho soupeř pro dvojzápas 31. května v Zell am See a 3. června v Kuchlu už spíš jen teoretickou šanci na postup na mistrovství Evropy.

Kromě pětice nováčků přemýšlel Lavička také o povolání Sadílkova mladšího bratra Michala, který působí v PSV Eindhoven. "Měli jsme to v hlavě, ale situace k tomu nebyla nazrálá. V době našeho kempu ho totiž čeká finále poháru," prohlásil kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Lavička povolal na přípravná utkání "Lvíčat" v Rakousku řadu nováčků

Nominace fotbalové reprezentace do 21 let na přípravné zápasy s Rakouskem (31. května v Zell am See a 3. června v Kuchlu):

Brankáři: Jindřich Staněk (České Budějovice), Jan Stejskal (Olympia Praha)

Obránci: Ondřej Bačo (Zlín), Matěj Helešic Ostrava, Matěj Chaluš (Mladá Boleslav), David Lischka (Jablonec), Michal Surzyn (Olomouc), Tomáš Wiesner (Liberec)

Záložníci: Denis Granečný (Ostrava), Filip Hašek (České Budějovice), Dominik Janošek (Slovácko), Jiří Kulhánek (Sparta), Roman Macek (Cremona), Jan Matoušek (Příbram), Michal Sáček (Sparta), Lukáš Sadílek (Slovácko), Antonín Vaníček (Bohemians 1905), Daniel Trubač (Teplice)

Útočníci: Tomáš Ladra (Mladá Boleslav), Matěj Pulkrab (Liberec)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články