Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalová jedenadvacítka si neporadila s anglickými amatéry

Woking (Británie) – Fotbalová jednadvacítka versus výběr Anglie složený z hráčů z poloamatérských soutěží – 2:2. Čeští mladící si neporadili v přípravném utkání s fotbalisty působícími od páté anglické soutěže níž a před domácím mistrovstvím pokračují v matných výkonech. Tým trenéra Jakuba Dovalila vedl v posledním zápase roku díky brankám Michaela Krmenčíka a Lukáše Stratila 2:0, pak ale v 56. minutě přišel o vyloučeného Adama Jánoše a domácí v posledních pěti minutách dokázali vyrovnat. Poslední gól dali ve čtvrté minutě nastavení z penalty. 

Jakub Dovalil
zdroj: ČT24

Krmenčík otevřel skóre už po sedmi minutách a Stratil se prosadil před koncem prvního poločasu. Oba tak střelecky navázali na předchozí zápas na Kypru, kde si připsali první start za jednadvacítku. "Jsem rád, že se chytli, pro útočníky je vždycky dobré, když dají gól," řekl Dovalil. "Ale při vší úctě nesmíme zapomenout na kvalitu soupeřů - byl to Kypr, který sice není úplně outsider, a tady nastoupili hráči z nižších soutěží," dodal.

Zlomovým bodem zápasu bylo Jánošovo vyloučení. "Byla to nedisciplinovanost, zbytečný skluz na polovině soupeře. Červenou kartu dostal právem," uvedl Dovalil. "Museli jsme to potom prostřídat a v závěru přišly dvě chyby. Při prvním gólu jsme nezvládli standardní situaci, přestože jsme se na ně připravovali. A pak penalta, o které sice hráči říkali, že nebyla, ale neviděl jsem video. Navíc se na ni rozhodně nechci vymlouvat," přidal kouč.

Céčko Anglie, za něž nastoupili hráči z pátých a nižších anglických soutěží, Dovalila nepřekvapilo. "Bylo to klasické ostrovní utkání. Hráli důrazně a zejména středová řada nás dohrávala. V závěru pak hráli na pár přihrávek a hned následoval centr do vápna," poznamenal.

Česká jednadvacítka, která jako výběr pořadatelské země nehraje kvalifikaci Eura 2015, završila rok s bilancí čtyř výher, tří remíz a jediné porážky. Navíc dokázala čtyřikrát udržet čisté konto. "Letos jsme si dali za úkol hledání hráčů. Vyzkoušeli jsme jich čtyřiašedesát a teď budeme tým stabilizovat. A pořád hledáme útočníka, který by stabilně dával góly," řekl Dovalil. 

Anglie "C" - ČR "21" 2:2 (0:2) Branky: 85. Fraser-Franks, 90.+4 z pen. Norwood - 7. Krmenčík, 45. Stratil. ČK: 56. Jánoš (ČR).

Sestava ČR: Pavlenka - Kysela, Baránek, Kalas, Polom - Mareš (79. Fantiš), Jánoš, Zmrhal, Falta (76. Kadeřábek) - Krmenčík, Stratil (58. Matěj Hanousek) Trenér: Dovalil. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články